2 коментара
seriali-igri

„Да бъдеш човек“ пусна игра във Фейсбук

„Доктор кой“ също продължава с The Adventure Games

Изображение с име: beinghuman„Да бъдеш човек“ пусна игра във Фейсбук страницата си. Великобританският сериал използва този интересен маркетингов похват, за да поддържа интереса у феновете докато дойде време за четвърти сезон догодина.

Играта е безплатна и включва ролеви и социални елементи. Разработена е в сътрудничество с Тоби Уайтхаус, който е работил заедно с други сценаристи, за да създаде сюжетите и диалозите в играта. Едуард Хъмфри – вицепрезидентът на Zodiak Active, компанията, която разработва играта, я описва така: „Социалната игра Being Human ще се възползва от света на телевизионната драма и ще постави играчите в ролята на вампир, върколак или дух в нови завладяващи истории. Сюжетът ще се движи от играча, вместо само да се разиграва пред него. Играта е смесица от откривателство, битка и решаване на проблеми в свят на свръхестествени същества, които съществуват отвъд нормалното ни ежедневие“.

На хода се радва и директора на Touchpaper Television Роб Пърси: „Играта пренася „Да бъдеш човек“ в съвсем ново измерение. Сътрудничеството със Зодиак Актив беше много продуктивно и аз съм сигурен, че на феновете ще им хареса“.

Изображение с име: dwadventg„Да бъдеш човек“ далеч не е единственият сериал, възползвал се от възможностите на гейм-индустрията. Миналата година друг великобритански сериал – „Доктор кой“, пусна 4 игри – „Doctor Who: The Adventure Games“. Експериментът беше огромен успех с над половин милион сваляния на всяка част. Разбира се, тези половин милион са отчетени само на официалния сайт, който пък даваше възможност играта да се сваля само във Великобритания. Разбира се, интернет-пиратите се постараха продуктът да се разпространи в световен мащаб.

Тази година „Доктор кой“ ще продължи с епизодите от The Adventure Games, като първата ще се казва „The Gunpowder Plot“ и ще бъде качена на сайта на 31 Октомври. Сценарият е написан от Фил Форд, а в него Доктора, Ейми и Рори ще се борят с двама стари врагове в Лондон през 1605 г. „Вторият сезон“ на игрите ще се похвали с няколко подобрения на геймплея като нелинеарни движения, по-сложни пъзели и по-изпипана система за осветяване.

Преди няколко дни излезе и „Игра на тронове: Зараждане“, която също се радва на успех, макар да не е безплатна като горните примери.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата