4 коментара
the hunger games trilogy by rjvg92-d341yoq

Първи трейлър за The Hunger Games

Клипчето разкрива сцени от антиутопичното бъдеще на Панем и сцени от подготовката на участниците в „Игрите на глада“

„Игрите на Глада“ се оказаха новият хит на книжния пазар. Подобно на „Хари Потър“ и „Здрач“ книгите от поредицата се продават като топъл хляб и набързо около историята за младата Катнис се оформя многочислена група от къде млади, къде не чак толкова млади почитатели. Първата книга от трилогията досега се е продала в над 3 милиона копия, преведена е на 26 езика и се разпространява в 38 страни. След „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Част 2“ и бързо приближаващия край на „Здрач“ всички тези милиони фенове, които подкрепят меко казано ентусиазирано любимите си истории и герои, ще се превърнат в неутрални частици. Ето защо големите мозъци от на филмовите компаниии са решили да заложат именно на „Игрите на Глада“ като коз, който да привлече цялата тази маса тийнейджъри към тях.

Така се заражда и филмът „Игрите на глада“. Все още не може да се каже дали ще е част от трилогия, тъй като Lionsgate е поскавил ултиматум на режисьора и екипа на филма да спечелят минимум 100 милиона долара от прожекции, за да им бъде разрешено да продължат с филмирането и на останалите книги, но такива планове определено има. За филма и очакванията от него се изговори много – за актьорите, за режисьора, за сюжета, включихме се и ние. Но всичко досега бяха празни приказки. Вече имаме и първия солиден материал, по който можем да съдим за качеството на продукцията, а именно първия трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Въпреки сравненията с гореспоменатите поредици, книгите за „Игрите на глада“ имат в себе си повече от тийн драми с разбити сърца или бляскави магии. По трейлъра все още не можем да съдим дали създателите са заложили на тийн нишката, или ще видим в по-голям детайл едно разбито общество, управлявано със сила и вседостигащ контрол, огромна яма между бедни и богати, борбата на страдали и свеждали глава дълго време за собствената им свобода. За сега „неутралността“ на трейлъра ще приема за добър знак, че все пак ще зърнем описаната от Сюзан Колинс антиутопия във всичките й нюанси и детайли. Но ще е добре и самият филм да е доста по-напрегнат и сложен от това, което ни се показва в рекламното клипче.

Филмът ще излезе на 23 Март догодина и ще разкаже за Катнис, която доброволно замества сестра си, когато е избрана да участва в ежегодния и смъртоносен турнир „Игрите на глада“. Участват Дженифър Лоурънс („Х-Мен: Първа вълна“), Елизабет Банкс („Човекът-паяк“ 1, 2 и 3), Джош Хътчърсън („Пътешествие до центъра на Земята“), Лиъм Хемсуърт (с роля в „Пророчеството“, но по-известен в САЩ като гаджето на Хана Монтана), Уди Харелсън („Зомбиленд“, „2012″, „Бар Наздраве“), Доналд Съдърланд – („Бъфи – убийцата на вампири“ – филмът, „Гордост и предразсъдъци“), Лени Кравиц и Пола Малкъмсън („Каприка“, „Дедууд“). Режисьор и сценарист е Гари Рос („Ласи“), а в сценария помага и авторката на книгата – Сюзан Колинс.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата