Трейлър на Resident Evil: Retribution

Алис и всички, които е срещнала в борбата дотук, са част от поредните експерименти на Ъмбрела. Зомбитрепачката се изправя и срещу някои неочаквани противници.

Всички сме съгласни, че сценариите на филмите Resident Evil са слаби и неособено подходящи за интелигентни хора. Но тогава защо винаги сме толкова развълнувани от предстоящите продължения? Трейлърът за петата част е с нестандартно начало, а по всичко личи и че такъв ще бъде целият филм. Героите от предишните части се завръщат, живи или мъртви, за да участват в началото на края за Алис.

В трейлъра виждаме всички нови и стари герои, които се завръщат, за да утрепат още зомбита – компания на Алис (Мила Йовович, съпругата на сценариста и режисьора Пол Андерсън) ще правят фаворитите на геймърите Ада Уонг (Бингбинг Ли), Бари Бъртън (Кевин Дюранд) и Леон Кенеди (Йохан Ърб), както и клонинги на персонажи от предишни филми като Рейн Окампо (Мишел Родригес), Карлос Оливейра (Одед Фер), Джил Валънтайн (Сиена Гилори), Джеймс Уан Шейд (Колин Салмън). Албърт Уескър (Шон Робъртс) и Лутър Уест (Борис Коджоу) също са оцелели след четвъртия филм. За огромно съжаление, няма да видим Али Лартър и Уентуърт Милър като Клеър и Крис Редфийлд, въпреки че те все още бяха живи за отворения край на миналата част.

Алис е пленена от Ъмбрела и вкарана в поредния им пъклен експеримент с цел усъвършенстване на вируса – явно свързан с вкарването на фалшивите спомени в главата й от трейлъра. Тя отново успява да избяга на злите учени и се отправя на междуконтинентално пътешествие – Москва, Токио и Ню Йорк са само част от локациите за екшън. Но освен срещу клонингите на бившите й приятели с промити мозъци, Алис ще се изправи и срещу нов тип зомбита – такива, които държат триони и автомати, както и срещу ново голямо чудовище.

Всички тези сюжетни подправки, хвърлени и разбъркани в една манджа, наречена „Заразно зло: Възмездие“, напомнят малко на гювеч с риба и мармалад, но това едва ли ще ни попречи да гледаме филма на кино, както и на самия филм да увеличи значително приходите за поредицата. Всъщност, досега всеки следващ филм е печелел повече от предишния, дори и да е по-тъп от него. Така че ако се запази традицията, Пол Андерсън и Мила Йовович очакват нови стотици милиони в сметките си.

Resident Evil: Retribution излиза на 14 септември в 2 и 3D. Още за филма можете да прочетете тук.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

dobromir

Всички сме съгласни, че сценариите на филмите Resident Evil са подходящи за интелигентни хора.