chudovishteto monster high title

Запознайте се с Чудовищата на нашата улица!

Втората книга от поредицата „Монстър Хай“ – „Чудовището на нашата улица“ излиза в България на 16 октомври. Авторката отново е Лийси Харисън, а издателството – „Егмонт България“.

Изображение с име: logo_monsterhigh_booksОще една хитова тийн-поредица от САЩ намери своето издателство в България – това е „Монстър Хай“ на Лийси Харисън. Този понеделник „Егмонт България“ ще пусне на пазара и втората част, „Чудовището на нашата улица“, след като издаде първата през юли.

В новото предложение за тийнейджърките, Франки Щайн обединява сили с нормито Мелъди в една чудовищно забавна надпревара с времето. Необичайните приятелки трябва да попречат на Бека да разкрие голямата тайна на Джаксън. Но Франки има по-мащабни планове на ум. С Брет решават да заснемат документален филм, който да реабилитира чудовищата пред нормалния свят. Искрите между двамата прехвърчат отново… Франки Щайн веднъж вече загуби главата си по Брет (при това и буквално) и се кълне никога повече да не го прави. Не че има избор – Бека се е лепнала за приятеля си като дъвка и няма да се спре пред нищо, докато не ги откаже. Дори ако това означава унищожаването на обществото на РАД (Регистрираните алдехидни дегенерати, както чудовищата предпочитат да се наричат).

Междувременно, Клео, безспорното величие в „Мърстон Хай”, изпада в ужасяваща криза. Тя е най-популярното момиче в гимназията си, но от известно време насам единственото, което чува, е „Франки това” и „Мелъди онова”… новите момичета в Мърстон Хай със сигурност знаят как да завземат сцената, но Клео не е готова да им преотстъпи светлината на прожектора. Въпросът е докъде е способна да стигне нейно царско величие, за да задържи короната си?

Изображение с име: liisi harisunЛийси Харисън е бакалавър по изящни изкуства от колежа „Емърсън”, Бостън. Дванайсет години работи в MTV, но зарязва кариерата си на старши директор по продукциите, за да се отдаде на тази на писател. Освен на „Монстър Хай“, тя е авторът и на поредици като The Clique и Alphas. „Чудовището на нашата улица“ обещава още от обичайния микс на авторката, който отдавна вече й носи успех – страховито въображение, оригиналност и заразителен хумор.

По случай излизането на романа и наближаването на Хелоуин, издателството организира конкурс във Фейсбук. Авторът на най-оригиналната идея за костюм за Вси Светии в стил „Монстър Хай“ ще спечели екземпляр от новия роман.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата