Matt-Damon-in-Elysium-2013-Movie-Image1

Трейлър за „Елисей“

Новата дълбокомислена фантастика на Нийл Бломкамп е един от най-очакваните филми за годината.

Тази година Мат Деймън и Джоди Фостър ще се изправят един срещу друг като представители на различни социални класи във футуристичната фантастика „Елисей“. Годината е 2154, а богатите живеят в луксозна космическа станция, обикаляща Земята. Останалите се борят за живот на повърхността на разрушената планета.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Elysium е вторият филм на Нийл Бломкамп („Сектор 9“), като сценаристът и режисьорът няма да изневери на стила си – екшън и драма, преплетени със социални и морални теми за богатството и равенството между хората. Лентата пробуди много интерес още през Comic Con миналата година и продължава да приковава вниманието на зрителите.

Изображение с име: treylar-elysium-2013В трейлъра си личи и влиянието на досегашното поприще на Бломкамп – играта Halo. В нейн стил главният герой е облечен в роботизирана броня (остатък от времето, когато режисьорът се опита да филмира въпросната игра). Пейзажи от WALL-E и District 9 пък са вдъхновили визиите на „Елисей“.

Деймън ще играе Макс Кобърн – бивш наемен войник от Земята, който живее в Лос Анджелис и се опитва да живее с нископлатена работа във фабрика. Там обаче става инцидент, който нанася сериозни щети на здравето му. Единственият начин на Макс да се спаси, е да отиде на Елисей, където богатите имат достъп до технологии, способни да лекуват и най-тежките болести, сякаш са настинки. Разбира се, богатите не са станали богати, раздавайки имането си на бедните, поради което начинанието на Макс няма да мине без сериозна съпротива и много разрушения.

„Елисей“ ще продължи традицията на дистопии, която тази година ще започнат „Забвение“ и „След Земята“. Премиерата в България е на 30 август.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата