2 коментара
haloc

Хало ще превзема и телевизионните екрани с игрален сериал

Стивън Спилбърг е в екипа на амбициозния проект.

Mиналата седмица на специална пресконференция от Майкрософт представиха пред света конзолата си от новото поколение Xbox One. Обикновено като се говори за новости около Xbox не е много трудно да се отгатне, че ще има и новини около флагмана на конзолата – Хало. И този път феновете на култовата поредица не останаха разочаровани, но новините, които получиха не се отнасяха за ново гейм издание, а за телевизионен сериал.
Голямата новина е, че в проекта като продуцент ще се включи и Стивън Спилбърг. Знае се, че Спилбърг е геймър и пред публиката той сподели, защо е заинтересуван в пренасянето на Хало по малките екрани:
Както повечето от вас, играя игри в продължение на десетилетия. Историите им ставаха все по-завладяващи, а технологиите се подобряваха и за това за мен вселената на Хало е невероятна възможност да бъда на точката на пресичането, където митологията и технологиите се събират, за да се получи нещо революционно. Наистина съм развълнуван за това приключение, на което ще ни заведат героите, световете и чудесата на Хало.
Изображение с име: halo_the_tv_series
Нанси и Бони се възхищават на Хало

Ето какво каза Бони Рос от „343 Industries“ по въпроса:

Като голям фен на сериали като Breaking Bad, Band of Brothers и любимия ми Game of Thrones, беше вдъхновяващо да видя как телевизията се превръща в място, където оживяват амбициозни светове и приключения с все по-голям обхват и мащаб. Развълнувана съм от потенциала на сливането на магията на историите от телевизията с интерактивните иновации на Xbox One.

Изображение с име: Halo4forwarduntodawn
Forwad Unto Dawn се оказа успех

Рос не пропусна и да спомене за успеха на уеб сериала по Хало Forward Unto Dawn . Сериала по Хало все още няма име, премиерна дата, сайт или каквато и да е друга информация около него не ни е известна.

По-късно в интервю Нанси Телъм ( президент на отдела за развлечения и дигитална медия към Майкрософт) обяви, че началния бюджет на сериала ще е подобен на този на „Игра на Тронове“ и други подобни амбициозни сериали.

Изглежда, че в най-скоро време ще имаме високобюджетен фантастичен сериал, ситуациран във вселена обичана от много фенове, предоставяща възможността за космически битки от голям мащаб и епична история. Остава да видим дали целия този потенциал ще бъде реализиран или отново ще станем свидетели на поредната прекратена на бързо и забравена фантастична продукция.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата