1 коментар
frozen-5684

„Замръзналото кралство“ е най-касовата анимация на всички времена

С приходите си от последния уикенд Frozen задмина Toy Story 3 и стана рекордьор по приходи сред анимационните филми.

frozen-poster-1Без да залага на кой знае какъв хитов потенциал, последната анимация на Дисни счупи всички рекорди. Зимната приказка, наречена „Замръзналото кралство“ вече е най-касовата анимация на всички времена!

Първенството дълго време се държеше от „Цар лъв“, който преди няколко години беше задминат от „Играта на играчките 3“. Последният задържа рекорда с 1,063 милиарда долара приходи в световен мащаб до вчера, когато „Замръзналото кралство“ го задмина с 1,072 милиарда долара. Frozen дълго време беше лидер в бокс-офиса у нас, и въпреки че премиерата му беше още миналата година, все още е на добри позиции в повечето държави.

Филмът разказва за млада принцеса, която се впуска в търсене на сестра си, чиито ледени сили са сковали кралството във вечна зима. Подходящият за цялото семейство сюжет и емоционалният заряд помогнаха за успеха на анимацията. В САЩ Кристин Бел е била сред озвучителите, а за българския дублаж са се постарали певицата Весела Бонева, Надежда Панайотова и Момчил Степанов.

Филмът не се размина и без награди от критиците, най-значимите от които са двата Оскара – за най-добра анимация и най-добър оригинален саундтрак за песента Let It Go (която стана толкова известна, че по нея ще се прави мюзикъл за Бродуей).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата