7 коментара
New-York-City-skyline-in-title-2x14-Manhattan-Once-Upon-a-Time-podcast

Замръзналото кралство отива в Имало едно време

Жената от края на сезона е именно Ледената кралица Елза от култовата анимация на Дисни.

Феновете на „Имало едно време“ вече научиха структурата на сериала – всеки сезон може условно да се раздели на 2 половини, като в края на всяка от тях се решават повечето от проблемите на героите, но неочакван обрат води до новите проблеми в следващата. Приказки, легенди и класически творби постоянно се омесват, за да объркат живота на Сторибрукчани.

Ако вече сте гледали последния епизод от трети сезон, то вероятно сте видели злодея за четвърти – мистериозна руса жена, облечена в синьо и превръщаща в лед всичко, до което се докосне. Е, правилно сте отгатнали – това е Ледената кралица, но не коя да е, а Елза от „Замръзналото кралство“.

В ход, който според мнозина е нагъл опит за доене на пари, Once Upon a Time ще изкара, че Елза всъщност е затворена в трезора на Румпелщилцхен, но сега, освободена от намесата на Ема и Хук в миналото, ще донесе лед и вихрушки в Сторибрук. Филмът направи 1,2 милиарда долара в бокс офиса и споменът за него е все още свеж в главите на зрителите – затова и ще бъде адаптиран към сериала по-малко от година след излизането си.

onceuponatime_elsa_frozen

Ако трябва да сме честни, решението не е на Дисни, които са известни с нюха си към печалбата. В интервю изпълнителните продуценти Еди Китсис и Адам Хоровиц заявяват, че те са искали да вкарат Елза в сериала заради страстта си към филма, а не заради пари или защото студиото ги е накарало. „В образа на Елза харесахме това, че тя е смятана за злодей, но всъщност не е такъв – тя е просто неразбрана. Това я прави изключително подходяща за нашия сериал, идея, с която ще се радваме да си поиграем. Забавно е, защото много хора казват „А! Дисни са ги накарали да я вкарат“, но всъщност е обратното. Никой не ти звъни, за да ти каже „тази седмица ще продаваш русалки“. Обратното е. Много е трудно да се сдобиеш с персонажи. Поласкани сме, че Дисни ни позволиха да вземем тази играчка и да си поиграем с нея. Елза няма да е единственият персонаж от Frozen, който ще използваме, но още не знаем кои ще са другите.“

За някои още е твърде рано да се използва тази идея, а и ходът издава липса на творческа креативност. Но не бива да забравяме, че приказните герои отдавна вадят хляба на екипа зад този сериал, а също и че живеем във време, в което Спайдърмен постоянно е на екрана в най-различни свои версии. А и като фенове на филма, заедно с дъщерите си разбира се, Китсис и Хоровиц може да са точните хора, които да интерпретират историята на Елза.

Важно е да знаем и това, че оригиналната версия е в приказката на Ханс Кристиян Андерсен – „Ледената кралица“. Анимацията Frozen е доста свободна интерпретация именно на тази приказка. Актрисата за новия злодей още не е избрана (затова и лицето й не беше показано в последния епизод), но кастингът и планирането на епизодите за есента вече текат.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата