machinima

Machinima атакуват с уеб сериали

Проекти на DC Comics, Клайв Баркър, Роберто Орси и… Робокоп ще се снимат за известния youtube канал.

Дори да не сте фенове на кратките сериалчета из Youtube, със сигурност сте попадали на нещо от Machinima. От тях са Mortal Kombat Legacy, Street Fighter: Assassin’s Fist и Halo: Forward Unto Dawn. Но амбициите на канала явно стават все по-големи, защото вече се подготвят няколко адаптации на високопрофилни франчайзи накуп!

Най-много вълнение буди предстоящия уеб сериал RoboCops. Неговото обявяване стана доста впечатляващо – докато представител на Машинима е говорел за новите проекти на канала, на сцената е излязъл робокоп и е започнал да го „тормози“. С подобен леко закачлив тон ще бъде и краткия уеб сериал в псевдодокументален стил. Концепцията му е в това, че Делта Сити вече е патрулиран от стандартни Робокопове и зрителите ще се возят с тях в стил риалити шоу. Сериалът е сниман от първо лице, през очния дисплей на един от робокоп-офицерите, като ще има кадри и от охранителни камери, дрони и тем подобни. Последният римейк на класиката от 1987 г. успя да си избие парите, но не пожъна достатъчно успех, за да й се направи продължение.

IMG_2902
Робокопът арестува говорителя на Машинима по време на събитието.

Но това не е всичко. Небезизвестният автор на хорър Клайв Баркър също ще си партнира с Машинима, за да продуцира свой собствен уеб-сериал. Той ще се казва Creepy Pasta, термин, който се използва за къси разкази, фенфикшън, клипове и др. подобни, целящи да уплашат зрителя. Уеб сериалът ще бъде антология в същия стил, като Баркър ще адаптира градски легенди в кратки епизодчета.

Роберто Орси от „Стар Трек“ пък ще прави свой собствен уеб сериал по своята собствена поредица за „Зона 51“. Неговият проект се казва High School 51 и разказва за извънземни, разбили се в прочутата секретна база, които вече си живеят там, имат деца и трябва някак да ги пратят на училище. В главната роля ще е Орландо Джоунс („Слийпи Холоу“, „Еволюция“), който може би ще е единственият човек в гимназията Дрийм Лейк, където извънземните се обучават на научнофантастични неща. Не знаем как Орси ще успее да направи уеб сериала си готин и недолнопробен с ниския бюджет, който може да си позволи такова проектче, но му стискаме палци!Почитателите на DC Comics трябва да са най-доволни, защото за тях има цели 3 сериала. Justice League: Gods and Monsters Chronicles може да е обиден за най-хардкор феновете, но изглежда интересен. В него добрите герои не са чак толкова добри, за колкото ги мислим. Супермен е син на Зод, а не на Джор-Ел, и е отгледан от мексикански имигранти. Батман пък е вампир, който пие кръвта на престъпниците. Първи сезон ще излезе още през юни, вече е поръчан и втори сезон.

"Лигата на справедливостта: Хроники на богове и чудовища" е анимационен сериал.
„Лигата на справедливостта: Хроники на богове и чудовища“ е анимационен сериал.

Забавен изглежда и #4Hero (по комикса Dial H For Hero), в който млада жена използва мобилна апликация, която й дава суперсили за кратко. Проблемът е, че суперсилите й произтичат от това, което в момента е модерно по социалните мрежи, и обикновено не са особено полезни.Ще се продуцира и риалити, наречено Hero Project, в което 8 участника ще продуцират късометражни филми по комикса Starman. Те ще отпадат един по един, а последният ще бъде приветстван като следващия велик създател на съдържание от света на ДС Комикс.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата