Първи кадри от „Уинона Ърп“

Още една телевизионна адаптация на комикс, този път от Syfy.

Адаптациите на комикси за голям и малък екран са последната мода в САЩ (не само в Холивуд), но пък не всеки комикс е за супергерои. Има и такива като The Walking Dead и Outcast, които са за зомбита или демони. Също така, не всеки комикс е на ДиСи или Марвел. Следователно, дори бумът на този поджанр да настъпи до голяма степен благодарение на супергероите, нищо не пречи вълната да се яхва чрез адаптиране на по-слабо познати персонажи. Точно това прави Syfy с предстоящия си сериал Wynonna Earp.

Любопитно е, че измислената героиня се води правнучка на реално живял човек – Уайът Ърп, който е бил златотърсач, бизнесмен и пазител на законите (нещо между шериф и полицай) в различни американски градчета от края на ХVІІІ и началото на ХІХ век. Много противоречива личност, тъй като, макар да е работил уж в услуга на реда и обществото, е бил голям далавераджия и е утрепал немалко народ. След смъртта му излиза полубиографична книга за него, която става голям хит, въпреки че е пълна с измислици, хиперболизиращи образа му. В последствие той се превръща в нещо като прототип за персонажи в най-различни уестърни, а името му се хвърля в какви ли не творби и интерпретации. „Уинона Ърп“ е просто последният творчески продукт, който се възползва от славата му. И хвърля демони в микса.

Официалното резюме на сюжета гласи следното: „След години, прекарани в бягство и изправителни домове, Уинона Ърп най-накрая се завръща у дома. Единственият проблем е, че никой там не я иска. Но когато се оказва, че тя е единствената надежда на градчето да се отърве от нападналите го демони, Уинона трябва да избере от коя страна на закона иска да се бие, за да изчисти името на легендарния си прадядо Уайът Ърп веднъж завинаги“.

Главен сценарист на сериала е Емили Андрас, продуцент на Lost Girl и Killjoys (което, всъщност, не е изненадващо, тъй като атмосферата в този тийзър много прилича на тази в двата сериала, но с уестърн привкус), а продуцент, освен Syfy, е IDW Entertainment – компания, свързана с IDW Publishing, която в момента издава комикса. Това е първият им сериал, така че сигурно ще допускат доста грешки, но пък ще вложат много старание да се представят добре.

Премиерата в САЩ е на 1 април.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

За момента и на мен ми харесва Магьосниците и съм съгласен, че ако чета нещо за него и аз виждам болните сравнения с Х.П и тн. Но, като оставим това настрана е интересен, дано да не умре интереса със следващите епизоди. Много започнаха да развалят сериалите, пък били те и известни…

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Аз гледам Магьосниците и ми харесва – обаче ме дразни, че непрекъснато го сравняват с Хари Потър, не виждам нищо общо, освен магията. Не знам защо много хора се оплакват от Куентин – за мен той, поне за сега, не е нито по-лош, нито по-симпатичен от останалите персонажи. Вярно, че се държи малко особено, но все пак е прекарал месеци в психиатрично заведение, на негово място всеки би бил малко сдухан.
Тая Уинона и аз не мисля да я гледам – СайФай имат много нови проекти, може да си избера някой от другите.

рин

the Magicians, някой започна ли да го гледа, не мернах тема на форума? 🙂

А този Уинона еди кво си, явно е правен от фен на Уинона Райдър 🙂 , нещо смеска между нея и Томб Райдъра 🙂 Lame … както @Миро се е изразил 🙂

Мира

Може да се окаже първоаприлска шега. А дано ама надали…

Миро

Lame…