wynonna earp

Уайнона Ърп се завръща с филм

Сериалът Wynonna Earp ще се завърне с телевизионен филм 3 години след финала си.

Изображение с име: wynonna earpСериалът „Уайнона Ърп“ се излъчваше между 2016 и 2021 година по американската кабеларка за фантастика Syfy. Миксът от фентъзи, уестърн и хорър успя да си намери вярна публика, която да му осигури достатъчно прилични рейтинги, за да се задържи на екран и да стигне до финален епизод, макар и пришпорен такъв.

И въпреки че той завърши историите на персонажите си сравнително прилично, явно има глад за завръщане към тях и населения им с демони свят. То ще се осигури с 90-минутен телевизионен филм (или може да го наречем специален епизод), озаглавен „Уайнона Ърп: Отмъщение“.

Още нямаме трейлър, нито идея за сюжета – не се знае кой точно ще отмъщава, но е ясно, че ще покаже събития след финала на четвърти сезон – поне това обещава Емили Андрас, създателка и главен сценарист на сериала, както и сценарист на предстоящата продукция. Идеята е филмът да даде по-добър завършек на историята и да задоволи феновете, за които след предишния край са останали твърде много отворени въпроси.

Потвърдено е обаче завръщането на главните актьори от сериала – Мелани Скрофано отново ще бъде Уайнона, а до нея ще бъдат Тим Розон, Доминик Провост-Чолкли и Катрин Барел.

Wynonna Earp: Vengeance ще излезе по-късно през тази година по американската безплатна стриминг платформа Tubi.