1 коментар
1highcastlemapcur

Първи трейлър за втори сезон на „Човекът във високия замък”

Какво ще видим във втори сезон на сериала?

Сериалът на Амазон „Човекът във високия замък” се сдоби с нов трейлър, по случай тазгодишния КомикКон в Сан Диего. Засега не е определена конкретна премиерна дата за втория сезон, но създателите на продукцията обещават отговори и интересни обрати, които ще бъдат разкрити в предстоящите епизоди.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сериалът, който е адаптация на едноименния роман на Филип К. Дик, на практика изчерпа сюжета на романа още през първия си сезон, така че това, което предстои да видим, ще изненада не само зрителите, но и читателите, запознати с детайлите на историята.

(Следват малки спойлери от първия сезон):

Бела Хийткол се присъедини към каста на "Човекът във високия замък"
Бела Хийткол се присъедини към каста на „Човекът във високия замък“

На първо място – предстои да видим самия Човек във високия замък (който НЕ Е Хитлер, противно на това, което мислят много от зрителите след миналогодишния финал. Поне в романа не е). Тепърва ще се изясни и какво точно се случи с Тагоми, който някак си се прехвърли в „нашата” реалност – изпълнителният продуцент Иза Дик (дъщеря на Филип К. Дик) уточни че видяното от персонажа със сигурност не е сън или халюцинация (ние, разбира се, си знаем, че е „прехвърляне” в алтернативна реалност, но може пък да се окаже нещо друго…).

Кари Хироюки Тагава, който се превъплъщава в ролята на Тагоми, уточни, че отговорът на тази загадка ще бъде разкрит постепенно, а не още в първия епизод на втори сезон. Според другия изпълнителен продуцент – Дейвид Зукър, втори сезон ще изследва ефектите на „нашата” реалност върху персонажите, ще ни представи началото на Студената война между немската и японската зони на влияние, възможен опит за преврат в Берлин, както и мистериите на Неутралната зона.

Във втори сезон ще бъдат представени някои нови персонажи, сред които документалистката Никол Бекер (Бела Хийткол), която е отдадена на заниманието си да създава филми, пропагандиращи нацистките идеали.

Кратък откъс от втори сезон, представен от Ридли Скот, който също е сред създателите на сериала:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Персонажът на Сюъл е американски нацистки офицер Джон Смит.
Персонажът на Сюъл е американски нацистки офицер Джон Смит.

Руфъс Сюъл, който изпълнява ролята на обергрупенфюрер Джон Смит, сподели, че според него идеите, залегнали в сюжета, са винаги релевантни и актуални. Неговият персонаж показва склонността на хората да се самозаблуждават и да приемат, че тяхната кауза е правилната – според Сюъл, Смит не се възприема като злодей, а като свестен човек, който защитава идеалите на родината си. Той вероятно не би имал много по-различно поведение и в нашата реалност, макар че, естествено, нямаше да защитава нацистката кауза.

Според Дейвид Зукър, сюжетът на сериала е особено актуален в настоящите политически условия, тъй като същият тип решения, създали зловещата алтернативна реалност от „Човекът във високия замък”, се взимат в момента от силните на деня, които творят нашето бъдеще.

Новият сезон ще излезе накуп на 19 ноември българско време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата