1

Предстоящият римейк на „Джуманджи” е по-странен, отколкото можете да предположите

В новата версия на филма участват Дуейн Джонсън – Скалата и Карън Джилиън

hqdefaultЗадава се поредният римейк – този път на семейната класика от 1995г. – „Джуманджи” .

Ако поради някаква необяснима причина не сте чували за този филм, ето за какво става дума: Джуманджи е името на прокълната бордова игра, която буквално може да погълне своите играчи, да провали живота им, но в някои случаи – и да го промени към по-добро. Играта попада в ръцете на нищо неподозиращият дванадесет годишен Алън Париш, който играе на нея заедно със своята най-добра приятелка – Сара Уитъл. Скоро след като започват да хвърлят заровете, Алън става жертва на шантавите правила и е всмукан в откачен фантастичен свят, подобен на джунгла. Изчезването на момчето (което отчасти е и по вина на Сара) е истинска трагедия, която остава неразгадана в продължение на години. Десетилетия(!) по-късно, брат и сестра – Джуди и Питър Шепърд , откриват играта и изкушени  от екзотичния и вид започват да играят. Това води до връщането в реалния свят на вече порасналия Алън (Робин Уилямс) и дава шанс на Сара да поправи грешката си.

Освен Робин Уилямс, в оригинала участват Кирстен Дънст, Джонатан Хайд и др. Филмът не получава висока оценка от критиците, но има успех в бокс офиса, а и да си го кажем направо – е забавен и интересен (особено ако сте дете).

jumanji-2017Както всички знаем, рециклирането е на мода през последните години, а това от своя страна означава, че е време да видим нова версия и на „Джуманджи”.  Тя ще бъде по кината през 2017 година и ще бъде изпълнена с познати лица и специални ефекти. В ролите ще видим Дуейн Джонсън, Карън Джилиън, Ник Джонас, Джак Блек, Кевин Харт и други.

Тъй като подробностите около сюжета все още са тайна, не е ясно кой кого ще играе, нито дали филмът ще е обикновен римейк, продължение или нещо друго. Според някои слухове от Интернет, именно третото е вярно – новият „Джуманджи” ще бъде reimagining (ревизия, пресъздаване?), т.е. същото като римейк, но с някои значителни промени в сюжета, за които феновете на оригиналния продукт нямат право да се оплакват (тъй като са предупредени).

Ролята на Ник Джонас все още е тайна.
Ролята на Ник Джонас все още е тайна.

И отново според слуховете, една от най-големите промени е в това, че „Джуманджи” няма да бъде бордова, а компютърна игра, която пренася играчите в джунглеста виртуална реалност. Това донякъде обяснява разголеният ловен (?) костюм на персонажа на Карън Джилиън. Съществува и теория, според която главните герои са само аватари в играта и в действителност никой от тях не е „себе си” – тоест, например зад персонажа на Скалата, може да стои малко момиче и т.н… Объркващо е и малко нелепо, но е възможно – улика в тази посока са откачените имена на персонажите, които могат да се видят на страницата на филма в IMDB (например Дуейн Джонсън ще бъде Dr. Smolder Bravestone – нещо като „доктор Пушещ Смелкамък”).

Идеята за игра с виртуална реалност, която поглъща играчите, е актуална, но и може би малко изтъркана. Освен това, едно от най-интересните неща в стария филм, е начинът по който реалността на играта взаимодейства с обикновената делнична реалност – би било жалко, ако този аспект от сюжета е напълно игнориран. Все пак, новата версия на „Джуманджи” може да се окаже приятна семейна комедия, подходяща за младите зрители (ако не обръщаме твърде много внимание на проблема с аватарите).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата