karibski-piratii

Първи поглед към „Карибски пирати: Мъртвите не говорят“

Сцена от завръзката на филма е първото, което Дисни предлагат на вниманието на феновете.

Определено, „Карибски пирати“ е една от най-силните поредици на Дисни, особено у нас. В България последният филм от поредицата, „Карибски пирати: В непознати води“, е вторият най-успешен филм на Дисни с бокс офис от над 2 млн. лв., нареждайки се след „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и преди „Замръзналото кралство“ и „Зоотрополис“, и е в Топ 20 на най-успешните филми в България за всички времена, изпреварвайки филми като „Титаник“, „Хобит: Пущинакът на Смог“ и „Бързи и яростни 6“. Явно е, че родните фенове обичат капитан Джак Спароу!

Догодина ни чака петият поред филм, който излиза след шестгодишна пауза – „Карибски пирати: Мъртвите не говорят“. Вчера бяха пуснати първите кадри от него – уводна сцена, в която виждаме как капитан Салазар (Хавиер Бардем) търси безразсъдния и авантюристичен антигерой Джак Спароу (Джони Деп).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Новото екшън приключение намира капитан Джак Спароу в крайно неблагоприятно положение, когато смъртоносните духове на загинали моряци, начело със страховития капитан Салазар, успяват да се измъкнат от Бермудския триъгълник и се заричат да избият всички пирати в морето – най-вече Джак. Единственият шанс за оцеляване на Спароу е в легендарния Тризъбец на Посейдон, но за да го намери, той трябва да сключи несигурен съюз с Карина Смит (Кая Скоделарио) – блестящ и красив астроном, и Хенри (Брентън Туейтс) – вироглав млад моряк от Кралските военноморски сили. На кормилото на „Умиращата чайка“, неговият обидно малък и занемарен кораб, капитан Джак Спароу се опитва не само да обърне злощастната си съдба, но и да отърве собствената кожа от най-страшния и злонамерен враг, на който се е натъквал до момента.

„Карибски пирати: Мъртвите не говорят“ е с участието още на Кевин Р. Макнали в ролята на Джошами Гибс, Голшифте Фарахани като морската вещица Шанса, Стивън Греъм в ролята на Скръм, Дейвид Уенъм като Скарфийлд. Джефри Ръш се завръща в култовата роля на капитан Хенри Барбоса. Еспен Сандбърг и Юахим Рьонинг са режисьори на „Карибски пирати: Мъртвите не говорят“ с продуцент Джери Брукхаймър.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales излиза по кината на 3D, IMAX 3D и 4DX на 26 май 2017.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата