Justice-League-DC-Films-Team-Poster

Трейлър за „Лигата на справедливостта“

Батман и Жената-чудо събират отбора на добрите.

Харесва ли ни или не, филмово-комиксовата вселена на DC продължава с пълна сила. След „Жената-чудо“ през юни ще гледаме и „Лигата на справедливостта“ през ноември. В нея ще видим Батман, Жената-чудо, Аквамен, Киборг и Светкавицата (а вероятно и Супермен, въпреки че той привидно умря в предишния филм и го няма в трейлъра) да обединяват сили срещу нова екзистенциална заплаха, заради която маса градски зони ще бъдат пометени.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Хубавото е, че виждаме елементи от „Батман срещу Супермен“, които там стояха не на място и станаха причина мнозина да оплюят филма като сбор от красиви кадри без смисъл. Има шанс да се окаже, че те са били част от дългосрочен замисъл, който да се реализира в Justice League и да отсрами несъвършенствата на предишния филм. Става дума за съня на Батман и пътуването в миналото на Светкавицата. Разбира се, за да се реализира този потенциал, трябва сюжетът този път да е изпипан, стегнат и последователен. Зак Снайдер обещава историята на Киборг да послужи за емоционално ядро на филма, а Светкавицата на Езра Милър да донесе дългоочакваните позитивизъм и усмивка в мрачната вселена.

От друга страна, диалозите отново не са на най-високото си ниво, а изобилието на кадри със специални ефекти и герои, гледащи се многозначително в комиксовите си костюми, подсказва, че ни чака още от същото, че и с още повече измишльотини без много смисъл. Впрочем, CGI-костюма на киборг не изглежда по-добре от този на „Зеления фенер“ от преди няколко години. И всякакви надежди за промяна, които може да ни вдъхват визиите на Пати Дженкинс за Wonder Woman, следва да бъдат забравени, тъй като Зак Снайдер отново ще налага неговите си представи за това как трябва да изглежда един филм от този жанр. Няма да споменаваме за общите елементи между този филм и „Отмъстителите“, за които трейлърът волно или неволно предупреждава, защото приликите ги има и в комиксите, трудно е да се каже кой пръв ги е въвел и са задължителни за концепцията.

Е, не са много хората, които споделят гореописаните критики, но ще видим какво ще се получи като излезе филмът – на 17 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата