1 коментар
resident evil zzz

Вече има планове за рестарт на „Заразно зло“

Филмите може да тръгнат наново.

Изображение с име: resident-evil-jill-chris-mansion-aagecrow-1980x1080-wallpaper_www-wallpaperhi-com_31Филмовата поредицата Resident Evil е едно от малкото успешни прехвърляния на игри в киното. С шест филма зад гърба си (всичките с Пол Андерсън и Мила Йовович като главни действащи лица) и с над 1,2 милиарда приходи в бокс-офиса, „Заразно зло“ са единствените филми по игри, които успяха да изградят силен бранд и да се докажат като атрактивен франчайз за зрителите. За съжаление, последните филми бяха започнали да дълбаят дъното и всички въздъхнаха с облекчение, когато излезе The Final Chapter.

Пол Андерсън и Мила Йовович оставиха тези преживявания зад гърба си, но продуцентите от Constantin Studio вече кроят планове как да рестартират поредицата, за да продължат да изкарват пари от нея. Това обяви председателя на студиото, Мартин Мошковиц на фестивала Кан. Разбира се, детайли за това в какъв точно вид ще бъде рестартирано „Заразно зло“ и от кого не са разкрити, тъй като процесът е още на ранен етап, но вероятно в недалечно бъдеще ще има нов филм, който да послужи за начало на нов кино сериал. Говори се за нови шест филма, но това е доста несигурно на този етап.

Колкото до телевизионния сериал, обявен преди време, за него отдавна нищо не се е чувало, така че вероятно идеята е заметена под килима. Което е наистина жалко, защото имаше потенциал.

След като „Константин студио“ рано или късно пуснат новия филм и се видят неговите качества, ще можем да оценим и доколко наистина брандът „Заразно зло“ е достатъчно силен, за да устои на кино конкуренцията и доколко първата поредица е била успешна по-скоро заради Андерсън и Йовович. Едва ли най-важният фактор са феновете на игрите, защото макар у нас Resident Evil да е по-популярна, в други държави, включително САЩ, Silent Hill я бие. Въпреки това, филмите по Сайлънт Хил далеч не са толкова успешни.

Стискаме палци новият филм да не се бави и да се окаже по-добър от тези в предишната поредица. За последните това никак няма да е трудно, но за да грабне колкото първите ще трябва доста да се постарае.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата