lore amazon

Amazon ще ни покаже, че най-страшните истории са истина

Трейлър за предстоящия сериал Lore.

Народните приказки могат да бъдат наистина ужасяващи, независимо от коя страна произхождат. От това се възползва подкастът Lore, който събира по 5 милиона слушания на месец. Водещият му, Арън Менки, разследва истината зад съвременните митове и легенди. Сега „Фолклор“ (поради липса на по-подходящ превод) става на сериал, продуциран от Amazon Prime.

Шестте „ужасяващи“ истории в първи сезон ще са разказани по подобен на подкаста начин – с комбинация от документални кадри, разказ зад кадър и кинематографични пресъздавания, за да представи картина, максимално близка до реално случилото се. Зад идеята стоят продуцентът Гейл Ан Хърд на „Живите мъртви“ и Глен Морган от „Досиетата Х“. Очакванията са двамата да извисят сериала над подобните му полуриалитита по кабеларките.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както виждате, Lore ще включва класически зли същества като вампири, демони и обладани кукли. В главни роли разпознаваме Робърт Патрик, Кристин Бауер ван Стратен, Адам Голдбърг, Холанд Роден, Колм Фиор и Кембъл Скот.

Amazon Prime определено изостава от конкурентите си – въпреки че се постара доста за „Човека във високия замък“ и сериалът като цяло е успешен, сайтът все още не предлага съдържание, което масовата публика да иска да види – като това на Netflix, HBO GO или Hulu.

Дали Lore ще бъде този дългоочакван успех? Едва ли, но все пак може да му се даде шанс. Премиерата е на 13 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата