4 коментара
12monkeys4

12 маймуни – четвърти сезон в четири седмици

12 Monkeys ще излъчи последния си сезон в рамките на по-малко от месец. Вижте тийзър към него.

Един от по-необичайните експерименти на американската кабеларка Syfy е на път да приключи. Сериалът „12 маймуни“ (по едноименния филм на Тери Гилиам) не само си позволи заплетени сюжети с пътуване във времето, но и беше излъчван по странни схеми – трети сезон излезе целия в рамките на три дни. Телевизията го използва, за да провери дали зрителските навици на хората не са се променили заради Netflix, но трагичният спад в рейтингите показа, че не са. Въпреки това, опитите продължават – четвърти сезон ще бъде излъчен в рамките на 4 седмици с по няколко епизода на ден. Първите три серии излизат на 16 юни наше време, следващите 3 – на 23 юни, епизоди 7, 8 и 9 – на 30 юни, а големият финал в епизоди 10 и 11 – на 7 юли. Вижте и тийзъра за „четириседмичното събитие“:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Официалното резюме на сюжета гласи: „По първоначален замисъл история от четири части, в четвърти сезон Джеймс Коул и д-р Касандра Райли се отправят на епично пътешествие и пътуват по-назад във времето от всякога преди. Според легендата, единствената им надежда е в оръжие, способно да спре Свидетеля веднъж завинаги. Но скоро те ще открият, че за да спечелят последната си битка и да спасят времето, те ще трябва да направят най-голямата саможертва“.

Не става ясно дали това описание има предвид, че епизодите от четвърти сезон ще бъдат групирани в 4 отделни части и смислово, освен програмно, или просто телевизията ни уверява, че четвърти сезон е бил замислен като последен от самото начало. Така или иначе е ясно, че пети сезон няма да има и тази година историята трябва да завърши окончателно. Останалата част от резюмето не звучи особено оригинално и до голяма степен се повтаря с миналогодишното – и тогава имахме пътуване много назад във времето (въпреки че в първи сезон това беше обявено за невъзможно), и тогава откриваха, че ще правят голяма саможертва (спойлери! – че Свидетеля всъщност е синът им. Каква по-голяма саможертва от това да им се наложи да го убият?).

Важното е, че ще получим задоволителен финал от заплетената история, който очакваме с нетърпение. Имаме малко повече от месец, за да изгледаме отново старите серии и да си припомним всички обрати и висящи краища.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата