Ryan Reynolds

2011 ще бъде осветена от Зеления фенер

Warner Bros инвестира 150 милиона долара в кинофилм, но освен него се готвят анимации и игра със същия герой.

Изображение с име: 2011 ще бъде осветена от Зеления фенерТук може и да не сме чували за Green Lantern, но явно в Америка комиксите са хит. Героят на Зеленият фенер е почти толкова известен, колкото Спайдърмен, Супермен, Капитан Америка и т.н. Е, всеки от тях си има или филм (очакваме The Amazing Spiderman през 2012) или сериал (последният епизод от сериала за юношеството на Супермен – Smallville ще се излъчи на 13-ти май тази година), така че би било обидно за Зеления фенер (колкото и смешно да изглежда костюмът му и нелепо да звучи името му) да бъде пропуснат. Със задачата да бъде уважен и той са се заели Грег Берланти, Майкъл Грийн и Марк Гугенхайм, които са основните сценаристи. Режисьорът Мартин Кембъл („Легендата за Зоро“) също се включва в продукцията, която ще мине по кината на 17 юни тази година. В трейлъра се вижда изобилие от компютърна анимация, множество локации, както и човек, придобиваш суперсили, така че целевата група на филма явно са тийнейджърите. Това може и да притеснява любителите на задълбочени сценарии, но поне ефектите ще са на ниво. Продуцентите явно имат голяма вяра на инвестицията си, защото след „Зеленият фенер“ през 2011, ще излезе игра под името „Green Lantern: Rise of the Manhunters“ с озвучение от актьорите от филма, а след това през 2013 ще има втори филм. 10 дни преди кинолентата пък ще се появи анимационното филмче „Green Lantern: Emerald Knights“, озвучено от Нейтън Филиън, известен ни естествено от „Файърфлай„. Отделно от тези продуценти пък, други ще се занимават с анимационен сериал „Green Lantern: The Animated Series“, където с гласа си ще участва Робърт Инглънд от оригиналния сериал V („Посетителите“) 1984.

Но да се върнем на филма. В него ще видим как един пилот получава мистериозен, светещ в зелено пръстен, който го дарява със свръхестествени извънземни способности, както и с членство в междугалактически отряд за пазене на мира във Вселената. Зеленият фенер ще се изиграе от Райън Рейнолдс, който досега не е имал главни роли в жанра, но пък има епизодични появявания в някои по-известни сериали и филми. Райън наскоро се е оплакал, че режисьорът имал твърде големи изисквания за физическата му подготовка и постоянно го е скастрял за пренебрежението си към този елемент, но все пак актьорът се е справил добре и финалният резултат е добър.

Доколто е добър финалният резултат за цялата продукция ще видим на 17 юни тази година. Междувременно издателите от Уорнър Брос впечатляват бъдещите си зрители с трейлър:

http://www.youtube.com/watch?v=WUZxqs83Mpk

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата