Syfy ще прави по-мрачен римейк на Blake’s 7

Кабеларката ще заложи на същото, което направи новата „Бойна звезда Галактика“ хит.

Откакто „Бойна звезда Галактика“ завърши, Syfy върви само надолу. След спирането на „Старгейт: Вселена“ и „Еврика“, по американската кабеларка за фантастика почти не останаха интригуващи продукции с доказали се имена.

Продуцентите там обаче няма да се откажат толкова лесно и вече правят дръзки опити за изчистване на имиджа. Освен Defiance, който се очаква да стартира след няколко месеца заедно с онлайн-играта към него, Syfy ще заложи и на друго – римейк на старата класика „Седморката на Блейк“. Дали това ще бъде новият хит на телевизията, както се получи с BSG?

Пилотът на римейка е написан от Джо Покаски, а режисьор ще бъде Мартин Кембъл. Покаски в момента пише сценарии за „От местопрестъплението“, а преди е работил по „Герои“. Кембъл пък е режисирал „Казино Роял“ и „Зеленият светилник“. Според слуховете, двамата ще се опитат да направят по-мрачен римейк, по примера на Battlestar Galactica.

Blake’s 7 е създаден от Тери Нейшън за ВВС през 1978. Същият е измислил и далеците в „Доктор кой“, както и още няколко фантастични сериала от края на миналия век. Интересно е, че „Седморката на Блейк“ е бил първият сериал, който не се е притеснявал от убийства и смени на главни герои. Така публиката никога не е била сигурна кой ще оцелее до края и приключенията са имали истинска тръпка. Подход, който едва наскоро стана популярен.

Сериалът е изкарал 4 сезона с 52 епизода и е оставил важна следа в историята на фантастиката. Главният герой е Блейк, който командва екипаж от седмина и се бори срещу Федерацията, която е завзела Земята и нейните колонии. От него са взаимствали немалко любими наши сериали като „Фарскейп“, „Андромеда“, „Файърфлай“, „Лекс“, дори и новата „Бойна звезда Галактика“.

Съживяването на сериала е отнело повече от 12 години. Всичко започнало през 2000 година, когато Андрю Марк Сюъл купил правата с идеята да прави продължение. Британската телевизия Sky1 (съфинансирала „Бойна звезда Галактика“ за първия сезон) поръчала сценарии за два епизода от по 60 минути, но до тях така и не се стигнало. ТВ-каналът чакал цели 10 години, след което дръпнал щепсела на проекта. Сюъл след това продал правата на продуцентската къща Джорджвил, които сега намерили партньори за проекта си в Syfy.

Оттук нататък не е много ясно как ще се развият нещата, но е много вероятно догодина да заснемат пилота и Блейк отново да се завърне на екрана в модерен вариант.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

pain

Xaxa a OK 😀

Петър Атанасов

Еми да, това си е след няколко месеца 🙂

pain

А всичко много хубаво, но забелязах нещо противоречащо на моята информация, а именно „Дефайнс“ не трябва ли да излезе на пролет 2013г. не че се оплаквам ако е сега, но в IMDB пише друго, Мерси !

Петя Ивайлова
petia84

аз не си спомням да съм гледала оригиналния сериал, но знам, че е легенда, така че със сигурност ще гледам римейка! 🙂

Грималкин

Ауууу Седморката ми е стара любов, първата ми истинска фантастика, така да се каже! Още помня как лапетиите в квартала си правехме оръжия и гривни и се карахме кой да е Блейк и кой Ейвън 🙂 В България така и не го дадоха докрай, спряха в края на първи сезон – та аз преди няколко години се присетих и си го надърпах по торенти. Естествено, в сериал правен преди 30 години и кусур няма как да не се набият на очи картонените декори, дървените ефекти и кошмарното озвучаване, но ако човек е склонен да остави тия неща на повърхността и погледне в дълбочина – актьорската игра е по-читава, отколкото в много съвременни продукции, героите са пълнокръвни и истински, екшънът е доста и служи на историята, без да е самоцелен, и сюжетите са прекрасни – смислени, интересни и написани страхотно.
Надявам се римейкът да следва тази традиция и да не се изроди в поредния сорт „character drama“ (както направиха със Старгейт, че още не мога да го прежаля…) Не знам какво ще му смрачняват допълнително обаче, той на Седморката сетинга си е досдтатъчно мрачен, героите са си гадни копеленца които се борят с други гадни копеленца, няма изкуствено идеализирана атмосфера, няма Високоморални Проповеди, няма капитан Кърк и „доброто (разбирай нашите) винаги побеждава“ – „нашите“ нито са винаги добри (даже доста често не са), нито пък винаги побеждават, даже в много случаи направо си го отнасят здраво. Охх, как ми се гледа добър римейк, искрено се надявам да се получи нещо, което си струва!

Българин

На времето като дете с удоволствие гледах предният сериал за Седморката на Блейк беше ми втръснало от филми за Втората Световна война и пропагандата на БКП и СССР и истински се наслаждавах въпреки , че като ефекти сравнени със сегашните фантастични сериали бледнееше бях много голям фен дано римейка да е също толкова интересен ! Няма какво да се гледа по цял ден се въртят разни женски предавания за това как да лекуваме запека или хемороидите на котката или какво да правим ако сина ви си навре GSM в задника или химикалката в носа !

Линкълна Варненски

Аз се надявам на някой да реши да възобнови Stargate , че ми писна от полуфабрикати които ги пробутват за научна фантастика , а вместо това гледаме поредната сапунка със вещици или вампири вместо със туски или мексикански прости и неграмотни селянки които на финала стават мега богати бизнес дами или световноизвестни учени ! Научната фантастика трябва да те накара да се замислиш за бъдещето и да е балсам за очите и наслада за душата на истинският фен , а не поредният опит корпорациите да си напълнят касите след като АКТА не мина !

Мира
Pepper

Дано да стане нещо интересно, че напоследък няма какво да се гледа