8 коментара
blakes-7-logo

Syfy ще прави по-мрачен римейк на Blake’s 7

Кабеларката ще заложи на същото, което направи новата „Бойна звезда Галактика“ хит.

Изображение с име: Blakes_7_Откакто „Бойна звезда Галактика“ завърши, Syfy върви само надолу. След спирането на „Старгейт: Вселена“ и „Еврика“, по американската кабеларка за фантастика почти не останаха интригуващи продукции с доказали се имена.

Продуцентите там обаче няма да се откажат толкова лесно и вече правят дръзки опити за изчистване на имиджа. Освен Defiance, който се очаква да стартира след няколко месеца заедно с онлайн-играта към него, Syfy ще заложи и на друго – римейк на старата класика „Седморката на Блейк“. Дали това ще бъде новият хит на телевизията, както се получи с BSG?

Пилотът на римейка е написан от Джо Покаски, а режисьор ще бъде Мартин Кембъл. Покаски в момента пише сценарии за „От местопрестъплението“, а преди е работил по „Герои“. Кембъл пък е режисирал „Казино Роял“ и „Зеленият светилник“. Според слуховете, двамата ще се опитат да направят по-мрачен римейк, по примера на Battlestar Galactica.

Blake’s 7 е създаден от Тери Нейшън за ВВС през 1978. Същият е измислил и далеците в „Доктор кой“, както и още няколко фантастични сериала от края на миналия век. Интересно е, че „Седморката на Блейк“ е бил първият сериал, който не се е притеснявал от убийства и смени на главни герои. Така публиката никога не е била сигурна кой ще оцелее до края и приключенията са имали истинска тръпка. Подход, който едва наскоро стана популярен.

Изображение с име: peach blake 7Сериалът е изкарал 4 сезона с 52 епизода и е оставил важна следа в историята на фантастиката. Главният герой е Блейк, който командва екипаж от седмина и се бори срещу Федерацията, която е завзела Земята и нейните колонии. От него са взаимствали немалко любими наши сериали като „Фарскейп“, „Андромеда“, „Файърфлай“, „Лекс“, дори и новата „Бойна звезда Галактика“.

Съживяването на сериала е отнело повече от 12 години. Всичко започнало през 2000 година, когато Андрю Марк Сюъл купил правата с идеята да прави продължение. Британската телевизия Sky1 (съфинансирала „Бойна звезда Галактика“ за първия сезон) поръчала сценарии за два епизода от по 60 минути, но до тях така и не се стигнало. ТВ-каналът чакал цели 10 години, след което дръпнал щепсела на проекта. Сюъл след това продал правата на продуцентската къща Джорджвил, които сега намерили партньори за проекта си в Syfy.

Оттук нататък не е много ясно как ще се развият нещата, но е много вероятно догодина да заснемат пилота и Блейк отново да се завърне на екрана в модерен вариант.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата