Нови трейлъри: Тор 2 и Играта на Ендър

Thor: The Dark World и Ender’s Game показват повече.

Два от най-вълнуващите проекти за тази година се сдобиха с нови трейлъри – „Тор: Светът на мрака“ и „Играта на Ендър“!

Според Крис Хемсуърт „Отмъстителите“ е „като стъпка встрани между пътуванията на Тор, но „Светът на мрака“ започва от там, където оставихме Тор в първия филм – той е на път да наследи трона на Асгард и да спечели правото да бъде крал, както и да осъзнае отговорността, която върви с титлата, тъмните й страни и тайни. Мостът между Асгард и Земята, както и между Тор и Джейн, беше разрушен и трябва да намерим начин да го поправим“

Трейлърът набляга силно и на подновените отношения между Тор и Локи. За тях актьорът казва: „Взаимоотношенията на двамата герои минават през различни фази. Няма да станат най-добри приятели, но Тор не спира да мисли как се е стигнало до разрива между тях, който сякаш е дошъл от нищото. В „Тор: Светът на мрака“ се потвърждава, че той е по-зрелият и би трябвало да е по-наясно с Локи през годините, да знае къде е мястото му във всичко, което се случва и защо това го отвежда в определена посока. Тор единствен показва съпричастност към Локи, каквато никой друг не може да прояви, точно защото има обща кръв с него. Една фраза от „Отмъстителите“ най-точно описва отношенията им: „Мери си думите. Може да е луд, но все пак ми е брат“.

Да възстанови пътя към Земята не е единственото предизвикателство пред могъщия асгардианец. В „Тор: Светът на мрака“ той е въвлечен  в битка със загадъчен враг, предшестващ самата Вселена и трябва да се бори не само за запазването на Земята, но и за спасението на Деветте измерения – всички обитавани светове според скандинавската митология. Възстановяването на реда във Вселената ще изправи Бога на гръмотевиците срещу древната раса на Тъмните елфи, предвождана от отмъстителния Малекит, чийто стремеж е да опустоши всички светове и да ги потопи отново в мрак. Тъмният елф е противник, когото дори Один и Асгард не могат да победят. Тор трябва да тръгне на най-опасното и лично пътуване до сега, което ще го събере отново с Джейн Фостър (Натали Портман) и ще го принуди да пожертва всичко, за да спаси света ни.

„Тор: Светът на мрака“ ще излезе в кината у нас на 1 ноември, седмица преди премиерата на филма в САЩ, на 3D, IMAX 3D и в най-новия формат 4DX.

Новият трейлър на „Играта на Ендър“ показва малко повече от сюжета (дори леко спойлва някои моменти). За първи път имаме клипче, което наистина се концентрира върху Ендър, а не върху Граф, героя на Харисън Форд. Сцените са впечатляващи, но Ейса Бътърфийлд май ще трябва да се потруди повече, за да ни накара да харесаме Ендър – поне показаното в този трейлър сякаш не е достатъчно. Но тепърва предстои да гледаме филма и да разберем цялата история на непълнолетния герой – поне тези от нас, които не са чели книгата.

„Играта на Ендър“ излиза по кината на 8 ноември, една седмица след световната си премиера.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |