Ще валят още акули

Долнопробният Sharknado се оказал такъв хит за Syfy, че вече му се готви продължение.

Както се казва, за всеки влак си има пътници. Съответно, всеки филм си има фенове, колкото и да е долнопробен. Много хора се радват на филми, които са „толкова лоши, че чак са хубави“, и именно в тях се прицели лятното ТВ-филмче на Syfy Sharknado. В него ставаше дума за торнадо, което наводнява Лос Анджелис и го пълни с кръвожадни акули, нападащи както по море, така и по въздух.

Фантастичната кабеларка на Америка редовно пуска подобни ленти, защото те са евтини, а в същото време групата от хора, интересуващи се от долнопробни филми, не е никак малка. Досега обаче много рядко са имали успех. Никой не знае с какво точно „Акулонадо“ привлече вниманието на интернет, но още преди излъчването си, името придоби популярност в социалните мрежи, а и беше отразено в медиите. Това породи небивал интерес и събра шокиращо голям рейтинг в нощта на премиерата – 1,4 милиона зрители, което за Syfy си е повече от добре.

Веднага след получаването на тези данни, продуцентите са дали зелена светлина за втори филм. За неговото подзаглавие се организира игра с гласуване в Туитър – то вече е известно и е още по-малоумно от самото акулонадо – ще се казва Sharknado 2: The Second One („Акулонадо 2: Вторият филм“). Не може да се отрече на фена, който го е измислил, че предложението му е напълно в стила на оригинала.

Каквото и да носи пари на телевизията ние се радваме – колкото повече пари за тях, толкова повече фантастични сериали за нас!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.