Три нови Аватара в три последователни години

„Аватар“ 2, 3 и 4 ще излязат съответно през 2016, 2017 и 2018 г.

Джеймс Камерън отново обяви, че ще прави продължения на „Аватар“. Преди 2 години той каза, че първото ще излезе през 2014, после се въртеше 2015, но сега изглежда сигурно – „Аватар 2“ ще излезе през декември 2016. Заедно с него ще се снимат трета и четвърта част, които ще излязат през декември 2017 и декември 2018. Снимките ще започнат догодина.

Тъй като една от основните критики към Avatar беше насочена към качеството на сюжета, този път Камерън ще ползва помощници – Джош Фрийдман („Терминатор: Хрониките на Сара Конър“), Рик Джафа и Аманда Силвър („Възходът на планетата на маймуните“) ще пишат сценариите.

Камерън отдавна е заявил, че в следващото ни посещение на Пандора, ще бъдем отведени под водата. Затова и той прави редица океански спускания, където да се вдъхновява. Именно предизвикателството на подводните снимки ще бъде и основното, което този път режисьорът да реши, за да продължи традицията „Аватар“ да се свързва с иновация.

Не е много хубаво, че филмите няколко пъти бяха отлагани, но пък Камерън е доказал, че подходът му да залага на качество, а не на бързина, е правилен. Леко недоумение буди и обявената четвърта част – преди идеята беше да има още само два филма. Не е ясно дали „Аватар 4“ е по желание на Камерън или на продуцентите, които искат да изцоцат максимално количество пари (и желанието им най-вероятно ще се сбъдне, предвид факта, че „Аватар“ е най-печелившият филм на всички времена).

Остава ни само да чакаме и да видим какво ще стане – ще се получат ли хубави филми и ще бъдат ли те успешни в бокс-офиса?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

SlamimballBG

2018…туй ме оби бе

Grim

малееиии това каква боза ще стане…. чак не ми се мисли. ще се гледа разбирасе и дано да греша, но силно се съмнявам….

PAIN

Е тоя ме уби честно, аз верно се базиках като казвах че ще стана на 30 г. докато свърши тая сага…. лично се надявах на ново филмче догодина ама … нет не хачу :))