1 коментар
constantine1

Готви се сериал по „Константин“

Дейвид Гойър ще адаптира комикса за малкия екран.

Изображение с име: constantineПомните ли филма „Константин“ от 2005? Там Киану Рийвс беше частен детектив, разследващ света на мистичното и Отвъдното. Самият той се е самоубил, но е избягал от Ада и сега живее втори живот.

Поради твърде големите разлики с оригиналната идея от комикса, филмът беше оплют и не пожъна успех. Но ето че, също като героя си, идеята може да получи втори шанс за изкупление на греховете. И не от кого да е, а от Дейвид Гойър („Човек от стомана“, „Батман: Началото“, „Тъмния рицар“, предстоящия „Батман срещу Супермен“). Телевизионният канал NBC е поръчал именно на него да напише сценарий за пилотен епизод на сериал по Constantine и да разработи идеята. Даниел Серон пък ще му помага в писането, както и в продуцирането – ще внесе опита си като изпълнителен продуцент на „Менталистът“.

Това е пореден сериал по комикс, нещо, което стана изключително модерно напоследък. Новината идва малко след обявяването на „Готъм“, началото на „Агентите от ЩИТ“ и започването на работа по „Светкавицата“.

Самият Гойър отнесе доста критики покрай края на „Човек от стомана“, но пък и много хора го уважават, особено след като оценките за последната част на Нолановата трилогия за Батман не се оказа толкова силна (отчасти защото Гойър не е участвал в нея). Според слуховете, именно Гойър е информирал Нолан за каноните на комикса и това, което феновете са искали да видят.

Ще видим дали написаното от Гойър ще се хареса на телевизията и, съответно, дали ще има поръчка на пилотен епизод. Така че, макар новината да е добра за феновете на постоянно пушещия хуманист, те не бива да се радват прекалено.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата