„Почти човек” на Джей Джей Ейбрамс започва скоро

Темата за хуманоидните роботи отново е актуална.

Скоро ще разберем дали "Почти човек" ще последва успеха на "Слийпи холоу", или ще се окаже провал, като "Алкатраз"

Вече е ясно, че Дж.Дж.Ейбрамс е решен да завладее сай-фай жанра – и то не само големите кино-продукции, но и сферата на телевизионните сериали. Явно все по-известният режисьор и продуцент не се е смутил от миналогодишния провал на „Алкатраз” и скромния успех на „Революция”, дори напротив – тепърва набира скорост. Новият сериал на компанията му Bad robot productions, „Слийпи холоу” се оказа хитът на сезона – ще е интересно да видим дали и предстоящият „Почти човек” („Almost human“) ще пожъне подобен успех.

Основната тема на сериала ще бъде класическа за фантастиката – а именно – за мястото на хуманоидните роботи в бъдещето и човешкото общество. Действието ще се развива през 2046 година, когато всеки полицай (човек) има за партньор робот. За разлика от силоните в „Бойна звезда Галактика”, по-новите версии на тези роботи (както може да се види от клиповете) не са особено удохотворени и само външно приличат на човеци. Джон Кеникс (Карл Ърбан) осъзнава това, и гледа на тях като на част от оборудването и дразнител, докато не получава за партньор Дориан (Майкъл Ийли). Последният е „дефектен” остарял модел и, както се оказва в последствие, е по-човечен от повечето истински хора. Премиерата на сериала ще бъде с двоен епизод, който ще се излъчи по американката телевизия Фокс на 17 и 18 ноември (съответно 18 и 19 наше време).

Изпълнителен продуцент и създател на „Почти човек” е Джей Ейч Уайман („Експериментът”), а в ролите, освен Карл Ърбан и Майкъл Ийли, ще видим и Лили Тейлър („Хемлок гроув”, „Заклинанието“), Маккензи Круук („Игра на тронове”, „Карибски пирати” – този с дървеното око, ако не се сещате) и красивата Минка Кели.

В клиповете по-долу може да гледате както официалните трейлъри на сериала, така и 8-минутен откъс от пилотния епизод, за да прецените дали би ви допаднал.

http://www.youtube.com/watch?v=ykwxg534yAw

http://www.youtube.com/watch?v=kk-0m9vttDM

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
10 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Май ще има много паралели със „Роботите“ на Азимов… Дано ги направят както трябва, наистина ми се гледа нещо такова, но ако не е изпълнено като хората само ще ми е много неприятно.

Петя Ивайлова
petia84

Чак сега намерих време да изгледам и втория епизод. Сериалът ще ми допадне със сигурност и серията не беше лоша, въпреки че наистина е предсказуема. Дориан ми напомня за Данийл Оливо на Азимов.

Мира
Pepper

И на мен ми хареса, въпреки че някои от „разкритията“ бяха очевадни. Дано не го разбозят нататъка.

Pain

И на мен ми допадна, приятна смесица между „Аз роботът “ и „Блейд рънър“ под формата на сериал ! освен това си личи че не е евтинка боза а е замислен с перспектива… 🙂 малко ми напомня на още едно сериалче от миналото който много си харесва – Зов за завръщане, който нямаше нищо общо с който и да е от филмите … 😉

Петя Ивайлова
petia84

всъщност си прав че в статията има грешка – Слийпи холоу не е на Бад робот продукшънс, а на К/О (компанията на Орчи и Курцман); връзката е косвена – компаниите на Ейбрамс и Орчи/Курцман имат общи проекти, и често работят с едни и същи хора (няма да изброявам тук). Не е потвърдено официално, че двете компании са свързани, но очевидно работят в синхрон.

Варна

На мен лично много ми хареса пилотният епизод!

Старгейт

Ейбрамс няма нищо общо със Слийпи Холоу :Mark Goffman … executive producer (4 episodes, 2013)
Phillip Iscove … supervising producer (4 episodes, 2013)
Heather Kadin … executive producer (4 episodes, 2013)
Alex Kurtzman … executive producer (4 episodes, 2013)
April Nocifora … co-producer / associate producer (4 episodes, 2013)
Roberto Orci … executive producer (4 episodes, 2013)
Len Wiseman … executive producer (4 episodes, 2013)
Neal Ahern Jr. … producer (3 episodes, 2013)
Melissa Blake … producer (3 episodes, 2013)
Damian Kindler … co-executive producer (3 episodes, 2013)
Jose Molina … co-executive producer (3 episodes, 2013)
Ken Olin … executive producer / supervising producer (3 episodes, 2013)
Aaron Rahsaan Thomas … co-executive producer (3 episodes, 2013)
Clayton Townsend … producer (1 episode, 2013)

Drago

Не мисля да го гледам, въпреки, че:
1) Минка Кели ми е принципно любимка 🙂
2) Една от любимите ми групи (The Crystal Method) ще се погрижи за саундтрака

Петя Ивайлова
petia84

на мен ми харесва за сега – ще видим как ще тръгне.

pain

Определено ще се гледа, дано го бива!