10 коментара
almost human

„Почти човек” на Джей Джей Ейбрамс започва скоро

Темата за хуманоидните роботи отново е актуална.

Изображение с име: 1383116_604937302881068_60582959_n
Скоро ще разберем дали "Почти човек" ще последва успеха на "Слийпи холоу", или ще се окаже провал, като "Алкатраз"

Вече е ясно, че Дж.Дж.Ейбрамс е решен да завладее сай-фай жанра – и то не само големите кино-продукции, но и сферата на телевизионните сериали. Явно все по-известният режисьор и продуцент не се е смутил от миналогодишния провал на „Алкатраз” и скромния успех на „Революция”, дори напротив – тепърва набира скорост. Новият сериал на компанията му Bad robot productions, „Слийпи холоу” се оказа хитът на сезона – ще е интересно да видим дали и предстоящият „Почти човек” („Almost human“) ще пожъне подобен успех.

Основната тема на сериала ще бъде класическа за фантастиката – а именно – за мястото на хуманоидните роботи в бъдещето и човешкото общество. Действието ще се развива през 2046 година, когато всеки полицай (човек) има за партньор робот. За разлика от силоните в „Бойна звезда Галактика”, по-новите версии на тези роботи (както може да се види от клиповете) не са особено удохотворени и само външно приличат на човеци. Джон Кеникс (Карл Ърбан) осъзнава това, и гледа на тях като на част от оборудването и дразнител, докато не получава за партньор Дориан (Майкъл Ийли). Последният е „дефектен” остарял модел и, както се оказва в последствие, е по-човечен от повечето истински хора. Премиерата на сериала ще бъде с двоен епизод, който ще се излъчи по американката телевизия Фокс на 17 и 18 ноември (съответно 18 и 19 наше време).

Изпълнителен продуцент и създател на „Почти човек” е Джей Ейч Уайман („Експериментът”), а в ролите, освен Карл Ърбан и Майкъл Ийли, ще видим и Лили Тейлър („Хемлок гроув”, „Заклинанието“), Маккензи Круук („Игра на тронове”, „Карибски пирати” – този с дървеното око, ако не се сещате) и красивата Минка Кели.

В клиповете по-долу може да гледате както официалните трейлъри на сериала, така и 8-минутен откъс от пилотния епизод, за да прецените дали би ви допаднал.

http://www.youtube.com/watch?v=ykwxg534yAw

Бутон за зареждане на YouTube видео

http://www.youtube.com/watch?v=kk-0m9vttDM

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата