pytuvane prez spomeni ttt

Последното българско измерение

Излезе книга първа от цикъла „Истории от последното измерение“ – „Пътуване през спомени“ е дебютният роман на Делиян Маринов.

Изображение с име: pytuvane prez spomeni cccЗаповядайте в най-новия свят, създаден в българското фентъзи пространство! „Пътуване през спомени“ е първата книга от цикъла „Истории от последното измерение”, дело на Делиян Маринов и издадена от ИК „Весела Люцканова“.

Изграден напълно върху идеята за антигероите, романът е колкото фентъзи, толкова и реплика на реално заобикалящия ни свят. Опитвайки се да избяга от идеята за група приключенци, борещи се срещу злото, авторът ориентира сюжета към герои, които вече поддали се на порочната си природа, се опитват да спасят собственото си съществуване. В „Пътуване през спомени“ Маринов не залага толкова на мелетата и насилието, типични за фентъзи жанра, а отваря редица философски и социални проблеми и дилеми.

„Дали има чисто добро и чисто зло?”; „Дали съгрешилите имат право на изкупление, дори когато са пропиляли всичките си шансове?”, „Дали има надежда в свят, който целенасочено бяга от нея?” – Част от множеството въпроси, които „Пътуване през спомени” повдига, като оставя на читателя сам да намери отговорите и да даде финалната присъда на героите.

Сюжетът се развива в Последното измерение. Свят, който бе отреден на Живота и добродетелите… И който безмилостно падна в плен на завистта, властолюбието и порочността. Качества, присъщи на онази човешка раса, в която всеки индивид стои на границата между вътрешните си светлина и мрак.

Скар е пробуден след смъртта си, за да служи на деструктивни сили. Живителната му енергия е поддържана от злата природа на Зеления камък и от спомените, които воинът получава. В тях Скар е насилник и престъпник. Ето защо воинът решава, че, макар да е извършил безброй безчинства в миналия си живот, е длъжен да тръгне по пътя на принципите си. Кръв, магьосничество и секс съпътстват битката му за свобода и любов.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата