hunger 3

Трейлър за „Игрите на глада: Сойка-присмехулка“ Част 1

Това, което обичаме най-много, ни унищожава.

Наскоро „Игрите на глада: Сойка-присмехулка“ първа част беше избран за един от най-очакваните филми за годината в САЩ. Вероятно настроенията в България не са по-различни, поради което бързаме да ви покажем новия трейлър за третия филм от антиутопичната вселена на Катнис Евърдийн:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Катнис, иска – не иска, се превръща съвсем официално в символ на съпротивата срещу тираничното управление на президента Сноу. Тя се озовава в Окръг 13, който всички доскоро са мислели за разрушен, и се включва активно в борбата срещу деспота от Капитола. Но Пийта е жив и видимо подкрепя президента в опитите му да потуши бунтовете. Ще успее ли Катнис да го спаси и ще бъде ли филмът добра подготовка за грандиозния финал догодина?

Франсис Лоурънс отново е режисьор, а ако се съди по предишния филм, това е гаранция за качество. Тази година ще разберем, че титулярните игри на глада са били само загрявка за истинската битка, която ще се разрази в последните два филма. Прочелите книгите вероятно разпознават сцените, включени в трейлъра и, като изключим репликата на Сноу в началото, изглежда адаптацията отново ще е близка до оригинала.

От друга страна, ако не сте вече зарибени фенове, то този трейлър едва ли ще ви впечатли особено – в крайна сметка той не показва почти нищо кой знае колко вълнуващо. Да се надяваме, че това ще бъде поправено със следващите клипчета, а най-вече и в самия филм. Въпреки това, разделянето на последната книга в два филма вероятно ще допусне известен брак в показаното на екрана, така че не бива да имаме и прекалено нереалистични очаквания.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 излиза по кината на 21 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата