Поредицата за Олимп завършва с кръв

Излезе последната книга от поредицата „Героите на Олимп“ – „Кръвта на Олимп“.

kryvta na olimp cccСамо 4 дни след световната премиера, Егмонт България пусна у нас последната книга от поредицата на Рик Риърдън за „Героите на Олимп“ – „Кръвта на Олимп“. Явно приключенията на героите от „Арго ІІ“ ще завършат в кръв, а може би и не всички ще оцелеят финалната битка. Въпреки това книгата е вече хит, а почитателите на Рик Риърдън го превърнаха в най-четения автор след Дж. К. Роулинг.

Въпреки че героите от „Арго II“ спечелиха много битки, все още не може да се каже, че са близо до целта си – да победят майката-земя Гея. Нейните гиганти се въздигнаха и са по-силни отвсякога. Трябва да бъдат спрени преди Празника на Надеждата, когато Гея планира да пренесе в жертва двама героя. Тя има нужда от тяхната кръв – кръвта на Олимп, за да се пробуди напълно.

Независимо, че са страшно изкушени да отнесат Атина Партенос в Атина и да я използват като тайно оръжие, героите са убедени, че мястото й е в Лонг Айлънд, където може и да успее да предотврати сблъсъка между двата лагера.

Така че Атина Партенос тръгва на запад, а „Арго II“ – на изток. Боговете са безполезни, понеже все още страдат от раздвоение на личността. Съдбата на целия свят лежи на раменете на шепа млади герои. И да, те съзнават опасността, която ги чака в Атина, но нямат друг изход, освен да се отправят натам. Вече са дали твърде много свидни жертви. А ако Гея се пробуди, играта свършва.

Рик Риърдън вече е обявил плановете си за следващата своя поредица, която този път ще бъде вдъхновена от скандинавската митология. Тя ще носи името „Магнус Чейс и боговете на Асгард”, а първата книга от нея ще се появи на книжния пазар през есента на 2015 г.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |