„Заразно зло“ и „Реликвите на смъртта“ ще стават сериали

Продуцентът на небезизвестните филми ще акцентира повече върху присъствието си на малкия екран.

Constantin Film, компанията зад големи кино заглавия като „Заразно зло“ и „Реликвите на смъртта“ търси начин да се разпростре по-широко върху света на телевизията. Като част от усилията им за постигане на тази цел, гореспоменатите франчайзи вече се адаптират за сериали!

Resident Evil е една от много малкото успешни адаптации на видео игри към кинофилми, а може би и единствената, която е издала цели пет филма, кой от кой с по-голям финансов успех, като шестият е на път. Въпреки това, феновете от доста време насам са недоволни, че филмите са поели в тотално погрешна посока, блъскайки една след друга безсмислени екшън сцени в малоумен сценарий. Е, ако преди не вярвахме на уверенията на Андерсън, че шестият филм ще е последен, след което някой друг ще рестартира поредицата, то сега имаме потвърждение, че плановете наистина са такива. Само дето рестартът ще бъде на малкия, а не на големия екран. Той ще се случи след излизането на „Заразно зло 6“, като неговата премиера за момента се очаква да е през 2015 година.

10455575_723421951054609_1305744442262359721_nНе е ясно дали някой от актьорите във филмите ще вземе участие в сериала, даже е малко вероятно, но така или иначе те имаха много повече общо със сериал, отколкото с филмова поредица. Последните сцени винаги са клифхенгъри, поддържайки интереса на зрителите висок за следващите части, а болшинството от наетите актьори са известни предимно с телевизионните си роли.

Рестартът на историята на малък екран определено изглежда като добро решение, особено предвид успеха на „Живите мъртви“ (впрочем, премиерата на пети сезон постави нов рейтингов рекорд с над 17 милиони зрители – феноменално число за кабелна телевизия като AMC). Разбира се, очакваме от Resident Evil да подходи по друг начин – с повече екшън, ужаси и динамика, повече чудовища (все пак Т-вирусът заразява също добермани, гарги и какво ли още не) и повече скъпи и трудни за изграждане локации (лаборатории и тем подобни). Така сериалът ще успее и да се отличи от зомби-пионера на малкия екран, който разчита предимно на драма и натрупване на напрежение, докато експлозиите, битките и преследванията са по-скоро рядкост.

Друг важен телевизионен проект на компанията е сериалът по The Mortal Instruments. Той е доста по-напред като развитие, тъй като за него дори е нает главен сценарист и изпълнителен продуцент – Ед Дектър („Хеликс“). Филмът по едноименната книга излезе миналата година като част от новата вълна филми, адаптирани по тийн-фантастични романи. Въпреки че „Реликвите на смъртта: Град от кости“ се провали в бокс-офиса, имаше официално решение за продуциране на втори филм. Сега обаче се оказва, че май такъв в крайна сметка няма да има, а вместо това ще се разработва сериалът.

Да се надяваме, че тези, които адаптират проектите за малкия екран, ще се поучат от грешките на кино режисьорите и сценаристите и ще създадат наистина качествен продукт. И двата предстоящи сериала имат потенциала за това, но концепциите им също така могат и да се изродят в нещо напълно негледаемо. Стискаме палци за най-доброто от „Заразно зло“ и „Реликвите на смъртта“ и ще следим развитието им, за да ви информираме за важните новини своевременно.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

karabulev

Дано Мила я няма… 🙁

Петър Атанасов

Съгласен съм – да се развива в Ракуун сити и да е малко по-приземен, да не се изхвърлят чак толкова много с шантави чудовища и нереален екшън. Всъщност, ако е на нивото на първите два филма, ще бъде супер 🙂 Но честно казано, за мен Алис вече е неразделна част от Резидент Ивъл, нищо, че я няма в игрите. Ще ми бъде странно да гледам сериал без нея, нещо сякаш ще липсва.

Станимир Ставрев

Най-важното е да вземат повече сюжет от игрите. Да вкарат интересни герои като Крис и Клеър Редфилд, Джил Валънтайн, Леон и другите. Филмите макар и забавни се отнесоха доста зле с обичани герои, като може би единствената добра адаптация бе тази на Албърт Уескър.
Най-важното е сюжета да се развива в Raccoon City. Няма да е зле да запазят и opening музиката на филма 🙂