1 коментар
chris-carter

Какво се случи с новия проект на Крис Картър?

Създателят на „Досиетата Х“ уж щеше да има нов сериал. За съжаление – пак не му се получи.

Преди време интернет гръмна с новината, че Amazon са одобрили за продуциране проекта за сериал на Крис Картър, наречен The After. Беше пуснат пилотен епизод през февруари 2014 и след това уж имаше поръчка за цял сезон. Крис Картър излезе с изказване, че планира 99 епизода на The After – също като броя песни в „Божествена комедия“ на Данте Алигери (явно, без да броим първата).

За съжаление обаче, сметките му отново не излязоха. Сюжетът, в който 8 непознати трябва да се борят за оцеляване в пост-апокалиптичен свят, ще остане неразработен. Не е дадена официална причина за спирането на проекта, а изказването на вицепрезидента на Amazon Studios, Рой Прайс, гласи: „Решихме да не продължаваме с The After. Искаме да благодарим на Крис Картър, феноменалния актьорски състав, екип и продуценти за всичките им усилия.“

Обикновено такива кратки, макар и любезни откази, и то на толкова ранен етап, говорят или за неразрешим конфликт между инвеститор и творчески екип, или за ужасно ниско качество на проекта. Странно е също, че решението идва след все пак немалко свършена работа – има написани сценарии и заснети сцени, просто те никога няма да видят бял свят. Все още има шанс Крис Картър да пробута сериала си на някоя телевизия, но като се има предвид дългото му отсъствие след, честно казано, единствения му хит The X-Files, шансовете на сценариста за ударно завръщане на малкия екран не са големи.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата