knigata na legendite

Не приказките определят съдбата ни

На пазара е „Книгата на тайните“ от Шанън Хейл и „Егмонт България“, първа книга от поредицата „Евър Афтър Хай“.

knigata na legendite ccПриказките отново се намесват в масовата култура и отново героите им ще се разбунтуват срещу предопределените си съдби. Това ще стане в „Книгата на тайните“, фентъзи за деца и юноши от „Егмонт България“.

Всяка година в Деня на завета учениците от гимназия Eвър Афтър подписват Книгата на легендите и се обричат да бъдат следващото поколение Снежанки, принцове и зли кралици. Поколения наред се мълви, че отказът да поставиш името си на страницата на Книгата означава, че ти и историята ти ще изчезнете завинаги.

Рейвън Куин обаче има съмнения. Като дъщеря на Злата кралица нейната съдба е да даде отровната ябълка на дъщерята на Снежанка. Но в сърцето на Рейвън се крият бунтовнически искри и тя започва да се чуди – какво ще стане, ако пренапише собствената си история? А и тя знае едно нещо със сигурност: да е зла е тооолкова не в нейн стил.

Епъл Уайт, дъщерята на Най-красивата от всички на Земята, няма търпение да дойде Денят на завета! Това е мигът, в който ще сложат печат на съдбата си да бъде вечно щастлива. Но бъдещето ѝ зависи от това дали Рейвън ще я изкуши с отровна ябълка. И ако бунтарката не подпише Книгата на легендите, това би означавало, че последното изречение в историята и на двете ще гласи: „И те не заживели щастливо до края на дните си!“. Краят е само начало.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата