1 коментар
defiancecanrenddsf

И Defiance си замина

Поредният спрян сериал.

poster-defiance-season-3След като по-рано през седмицата ни се наложи да се сбогуваме с „Доминион“, сега дойде ред да кажем чао и на „Дифайънс“/“Съпротива“. След три сезона по американската кабеларка за фантастика Syfy сериалът е спрян.

Defiance беше смел експеримент, започнал през 2013 г. Проектът включваше в себе си сериал и игра. Двете можеха да се консумират поотделно, но взаимно се допълваха и подпомагаха сюжетите си. И двете обаче се описваха със смесени чувства и в крайна сметка останаха в историята като „добри, но леко разочароващи“.

Първи сезон заработи добри рейтинги, макар и не чак толкова добри предвид вложените средства, но все пак не беше провал и дори беше сред най-гледаните сериали по американските телевизии за понеделнишките вечери. Втори сезон се излъчваше във вторниците и за него рейтингите паднаха с над 25%. Трети сезон се опита донякъде да намери нова, по-успешна формула за сюжета си, която да завладее петъчните вечери, но зрителите паднаха с още 27%, като в ключовата демографска група сривът е с над 46%. Много от феновете казват, че именно ежегодната смяна на вечерите за излъчване е провалила сериала, но няма как да знаем дали това е истинската причина или намаляващото качество.

Все пак, телевизията и екипът се разделят с добри чувства. Според изпълнителния продуцент Кевин Мърфи, той е работил с „група поразителни артисти, даващи всичко от себе си“. От телевизията пък казват, че „Defiance е бил революционен сериал, надскачащ рамките на телевизията по уникален начин и разполагащ с великолепни актьорски състав, сценаристи, творци и дизайнери, особено Кевин Мърфи“.

Макар много от зрителите на Syfy да са разочаровани от решението, те би трябвало да са свикнали досега. Все пак, по телевизията ще се завърнат 12 Monkeys, Dark Matter и Killjoys, а все още се очакват новите проекти The Expanse, Krypton, 3001: The Final Odyssey и Brave New World, а отделно Мат Деймън и Бен Афлек продуцират пилотен епизод за сериал на име Incorporated. С други думи, все още има надежда за тази телевизия.

Също така, играта Defiance ще продължи да се развива по план. Макар тя да е донякъде свързана със сериала, двата продукта винаги са били способни да съществуват и самостоятелно, така че спирането на тв-проекта не пречи особено на играта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата