Криптон е името на най-новия проект за Супермен

От Syfy обявиха, че започват работа по сериал-предистория на Супермен, който ще се развива на Криптон.

Преди време се носеха слухове в Интернет пространството, че подобен проект се планира, но сега вече имаме подтвърждение, че се разработва нова предистория на Супермен за малкия екран.

От американската телевизия за фантастика SyFy са поръчали пилотен епизод на сериал, който се определя като предистория на семейство Ел (за тези, които не знаят, истинското име на Супермен не е Кларк Кент, а е Кал-Ел) на родната им планета Криптон. Именно така ще се казва и сериалът.

krypton_art

Потенциална кавър картинка на сериала.

Ето и резюмето на сюжета:

Събитията в „Криптон“ се развиват много години преди легендата за Супермен да се появи, във времена, в които семейство Ел е силно критикувано и засрамено. Епизодите ще разказват за дядото на Супермен, неговата драма и борбата за Криптон, на която той успява да въведе ред в един изпълнен с хаос и насилие свят, за да даде началото на суперхората.

За продуцент е избран един от най-успешните кадри на телевизията – Дейвид Гойер (Man of Steel, Constantine), а за сценарист – Иън Голдбърг (Once Upon A Time, FlashForward). Намесата на Гойер е логична предвид участието му в „Мъж от стомана“, но пък може да се окаже още един пирон в оформящия се ковчег на „Константин“ (на който вече му бяха орязани епизоди и чието подновяване виси на косъм). Имайки предвид силната любов на американците към комиксите и замесените в този проект имена, можем да очакваме на Krypton да му бъде поръчан пълен сезон, стига пилотът да има поне малко потенциал. Така сериалът ще се присъедини към растящия каталог на DC Comics, който вече включва Arrow, Flash, Gotham и евентуално Supergirl и Young Justice, които още се подготвят.

Впрочем, нека не забравяме и всички други тв-проекти, които се очакват по Syfy – Ascension, 12 Monkeys, Olympus, Childhood’s End, The Expanse, Killjoys и т.н. Можем смело да заявим, че 2015 г. ще бъде силно фантастична.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Gloripeace
Gloripeace

след като е изтекъл трейлър, са го пуснали официално, но пак е свален – тук все още може да се гледа (с тийзъра)?
https://www.film.ru/afisha/trailers/955320

Станимир Ставрев

Кал-Ел се зарежда от нашето жълто слънце и затова става супер-силен. Слънцето на Криптон е червено и там той си е нормален като всички останали.

SargoS

Няма да тръпна в очакване 🙂

Миро

Еми ако гледаш Man of steal един не лош филм…. ще видиш че там пък са ги изкарали супер всичките …абее и аз не знам на 100% не съм му фен, по скоро между другото. 😉

Петя Ивайлова

Отдавна не съм гледала нещо със Супермен и не помня точно, но май народа му не е от суперхора – нито пък той е суперчовек извън Земята.
Аз очаквам сериал за Асгард, но без Локи и Тор 😉

Миро

Защо? На мен пък ми е любопитно да разгледам Криптон 🙂 тъй де, досега всичко със супермен се развиваше тук на Земята и се изтърка здраво, това поне ще даде по различна представа и повече информация за народа им и как са станали суперхора, е сигурно генноинжинерство си е казало думата, но няма значение, ако си изиграят картите като хората може да получи интересно шоу, нима е по- добре да гледаме някое поредно псевдо фантастично шоу като Werehouse 13 или Еврока? Аз и двата съм гледал но отнемайкъде.

Петър Атанасов

Бравос! След това ще очакваме сериал за бабата на Батман (и нейната драма като проститутка-наркоманка в Готъм), чичото на Антмен/Човека-мравка (и неговата драма като изхвърлен от обществото/мравуняка) и третия братовчед на Уандър-Леля (и неговата драма на подтиснат хомосексуализъм). Съвсем се побъркаха вече… То бива бива да друсаш торбата с пари, без да влагаш грам акъл, ама чак пък толкова…