cherry-tree

Още вещици заплашват човечеството

Трейлър за Cherry Tree – нискобюджетен хорър с потенциал.

Почитателите на филмите на ужасите могат да изплакнат очи с трейлъра на нов хорър с вещици – „Черешово дърво“. Cherry Tree е продуциран в Ирландия (откъдето в последно време излязоха доста добри жанрови попадения) от режисьора на Wake Wood Дейвид Кийтън. В главните роли са Наоми Батрик, Патрик Гибсън, Сам Хейзълдайн и Лия МакНамара.

Разказва се за младата Фейт, чийто свят е преобърнат с главата надолу, когато се оказва, че обичният й баща е на път да умре. Мистериозната Сиси Янг, новата й учителка по полеви хокей, успява да се сближи с нея, да я утеши, но и да й предложи начин да спаси баща си. Сиси всъщност е предводителка на вещерско сборище, което използва плодовете на древно черешово дърво в таен ритуал за възкресяване на мъртвите. За да спаси бащата на Фейт, Сиси иска от нея само едно – да й роди дете. Когато Фейт разбира истинската цел на сделката, а бебето в корема й започва да расте с притеснителни темпове, тя и баща й осъзнават, че трябва тепърва да се борят за живота си.

https://www.youtube.com/watch?v=bn2kBW6ORgg

Скромният бюджет е очевиден, но въпреки неизвестните имена, ревютата на критиците убеждават, че актьорската игра е добра. Сюжетът не изглежда кой знае колко достоверен или оригинален, но ако действието тече толкова напрегнато, колкото е атмосферата в трейлъра, проблемът не би трябвало да е голям.

Cherry Tree излиза на VoD в САЩ на 8 януари. Дотогава не забравяйте, че „смъртта е само началото“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата