Penny-Dreadful-S2-KA-16x9-1

Трейлър за 3-ти сезон на Penny Dreadful

Напролет ни чакат още изпълнени с ужас викториански истории.

Един от най-добрите хорър-сериали в момента, Penny Dreadful, ще се завърне напролет с нови епизоди. Конкретната дата беше току-що обявена от телевизия Showtime, заедно с трейлъра – 1 май (2-ри българско време).

Миналият сезон завърши с разпиляването на групата чудовища и ловци на такива в най-различни посоки. Итън Чандлър замина за Америка (в клетка, против волята си), Сър Малкълм отпраши към Африка (за да погребва Сембене), Чудовището на Франкенщайн ще търси мир извън Лондон, докато създателят му полудява все повече и вероятно скоро няма да има значение къде е, защото умът му няма да е там. Без помощта на приятелите си, Ванеса остава в Лондон сама и уязвима. В града са все още и второто творение на Франкенщайн – кръвожадната Лили, която крои планове да превзема света с новия си приятел – вечно лошия, но и вечно търсещия новото и интригуващото Дориан Грей.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За сюжета на трети сезон още не се знае достатъчно, а официалното резюме разглежда единствено кои са новите и старите актьори с роли в епизодите. Оттам научаваме, че Пати ЛюПон ще се завърне в ново амплоа – това на д-р Сюард, американска терапевтка, която ще се захване с болестта на Ванеса. Уес Стъди се присъединява към каста в ролята на Кейтини, мистериозен индианец с дълбока връзка с Итън, който също така се съюзява и със Сър Малкълм.

Към каталога от литературните герои се присъединява д-р Хенри Джекил, изигран от Шазад Латиф. За по един или няколко епизода ще се появят: Крисчън Камарко в ролята на д-р Александър Суийт, зоолог, който се сприятелява с Ванеса; Сам Барнет като мистериозния млад секретар на д-р Сюард; Джесика Бардън като Джъстин – млада последователка на Лили и Дориан Грей; и Пердита Уийкс като Катриона Хартдеган – студентка с експертни познания по свръхестественото. Ева Грийн, Джош Хартнет, Тимъти Далтън, Рори Киниар, Хари Тредауей, Рийв Карни, Били Пайпър и Саймън Ръсел Бийл се завръщат в ролите си от миналия сезон.

Чакаме 1-ви май с нетърпение!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата