Трейлър за следващия филм по Стивън Кинг

В „Клетка“ телефоните превръщат хората в яростни зомбита.

От доста време насам Стивън Кинг може да се нарича не само Крал на ужаса, но и Крал на адаптациите. Той е автор на безброй бестселъри, огромно количество от които са адаптирани за филм или сериал. Популярността му не стихва и тази година ще гледаме още една творба на Кинг, реализирана на голям екран.

Става дума за романа „Клетка“ (пусната е на български от издателство „Ибис“, но е с изчерпан тираж), в чиято адаптация ще участват Джон Кюсак и Самюел Джаксън. В апокалиптичния сюжет клетъчните телефони превръщат хората в безмозъчни убийци – на практика зли зомбита от най-гадните. Главният герой, Клей Ридъл, се опитва да се бори срещу нападението, каквото и да го е причинило, и да намери сина си.

Трейлърът на филма загатва за класически хорър, но със съвременни идеи. Ридъл си затваря телефона точно преди СИГНАЛЪТ да зомбира хората около него и да ги промени завинаги. А образът на зомбитата, които си общуват от разстояние и идеята, че това може да е следващата стъпка в човешката еволюция, са наистина плашещи. Дали доброто ще победи злото и този път?

Продуцентите на филма не са някоя мегакорпорация, а и бюджетът не е огромен, щом се залага на импресии и разходки из гората тип „Живите мъртви“, така че това със сигурност ще отнеме от потенциала на Cell за успех, но все пак засега изглежда, че необходимите съставки за добър ужас са налице.

Премиерата в САЩ е на 8 юли.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

SargoS

Вчера попрочетох за този филм и нещата хич не изглеждат розови- отлагания, препродажби на правата за разпространение, неяснотии, даж и Кюсак казал преди година че няма никаква представа какво се случва с този филм и кога ще излиза. От всичко това, а и от трейлъра, който загатва за леко долнопробни ефекти и сцени, май ще е греда филма. Жалко. Кинг заслужава по- добро!
Дано не окипазят Тъмната кула!