1 коментар
tv

Разработват се купища интересни нови сериали

Сериал за Dredd с Карл Ърбан? Netflix-продукция за The Witcher? Сериализиране на Snowpiercer? ТВ-адаптация с намигване към Лъвкрафт? С какво още ще ни изкушават?

В края на сезона телевизиите обявяват кои от техните сериали продължават и кои спират, за да освободят място на нови продукции. През последните седмица-две бяхме затрупани с новини от този тип, а сега идва следващата вълна – на новите проекти! И те са кой от кой по-вълнуващи!

Изображение с име: Dredd-posterЗапочваме със „Съдия Дред“ – популярния комиксов персонаж, който стана култов хит в последния си филм с Карл Ърбан. Феновете отдавна мрънкат за продължение, но то просто изглежда като твърде голям риск за инвеститорите. Затова в крайна сметка се е стигнало до компромисен вариант, който май е най-удачен за всички заинтересовани – сериал! IM Global Television са поръчали телевизионна адаптация, която ще се казва Judge Dredd: Mega City One. В него няма само Дред да е главен герой, а ще има цял състав от съдии, които също като него са съдии, журита и екзекутори, за да се борят заедно с нарастващата престъпност в пренаселения Мега-град Едно. Продуценти на сериала ще бъдат Марк Стърн („Бойна звезда Галактика“), Стюарт Форд (Hacksaw Ridge), Джейсън Кингсли и Крис Кингсли (продуценти на филма от 2012).

Още не се знае кой ще играе в този сериал, но има шанс самият Карл Ърбан да се завърне в ролята. Между ангажиментите си в „Стар Трек“ поредицата и „Тор: Рагнарьок“, Ърбан е доста зает човек. Но самият той не е против, стига да е свободен. Ако се окаже, че все пак не е (което е по-вероятно), възможно е сериалът да не бъде част от канона на филма и да интерпретира цялата комиксова вселена наново. За това също не липсва материал – комиксът е дълголетен и в него изобилства от истории и персонажи, които могат да бъдат заимствани. Разбира се, не е на 100% сигурно, че сериалът ще се случи – още няма телевизия, закупила правата за излъчване, нито актьорски състав, но пък има плакат – вдясно.

Продължаваме със следващ вдъхновяващ проект, който обаче е доста по-сигурен – Нетфликс обявиха, че ще правят сериал за „Вещерът“. Книгите на Анджей Сапковски, превърнали се в страхотни видеоигри, ще бъдат адаптирани в САЩ по начин, който да подхожда на култовия им статус, а поляците Томек Багински и Джарек Савко ще помагат да се запази уникалния дух – Багински е режисьор на видеата към трилогията от игри и ще режисира поне един от епизодите. Няма друга конкретна информация за момента, освен че Сапковски е много обнадежден от разговорите си с Нетфликс и вярва, че тяхната версия ще се получи далеч по-добра от полския провал The Hexer. Ако случайно не знаете, в The Witcher е завладяващо фентъзи за ловец на чудовища със свръхестествени способности.

Филмът Snowpiercer от 2013 година не беше от най-широко разпространените, но успя да стигне до много хора и се хареса на повечето от тях. Така става обикновено с хубавите независимо продуцирани филми, които нямат голямо холивудско студио зад гърба си. Но и те могат да се превърнат в успешни дългогодишни франчайзи. В случая, „Снежен снаряд“ ще стане на сериал по TNT (те правят The Librarians, Falling Skies, The Last Ship). Скот Дериксън, режисьорът на „Доктор Стрейндж“ ще режисира първия епизод и ще остане като изпълнителен продуцент за сезона, което още отсега е силно положителен сигнал. Ще му помагат още трима американци с опит в телевизията и четирима корейци. Актьорският състав още не е известен, с изключение на певеца Давийд Дигс, който ще играе „затворник в края на влака, който едва оцелява в трудните условия“. Припомняме, че във филма (и комикса, на който е базиран) става дума за постоянно движещ се през апокалипсиса влак, в който е развито миниобщество от бедни и богати.

На финала оставихме и изненада за хорър феновете – HBO поръчаха сериал-антология, наречен Lovecraft Country. Неин режисьор ще бъде Джордан Пийл, който направи фурор с Get Out и тепърва ще се доказва като стабилен професионалист. Продуцент пък ще бъде компанията на Джей Джей Ейбрамс Bad Robot. Но ако си мислите, че става дума за адаптация на творбите на Лъвкрафт, ще трябва да ви разочароваме – става дума за адаптация на роман от Мат Ръф, който проследява пътуването на 25-годишния Атикус Блек и двамата му придружители през Америка от 50-те години. Тримата стават свидетели не само на ужасяващ расизъм, но и на свръхестествени ужаси, вдъхновени от Лъвкрафт.

Ако тези четири сериала не ви се струват достатъчно обещаващи, почакайте да ви разкажем за планираните разклонения на „Игра на тронове“ и новите проекти на Марвел…

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата