Добре дошли обратно в тъмните векове

Syfy спря Dark Matter, въпреки клифхенгъра в края на трети сезон. Killjoys пък е подновен за четвърти и последен пети сезон.

Доскоро двата сериала „Тъмна материя“ и „Ловци на глави“ вървяха в комплект по Syfy – започнаха заедно и всяка година се излъчваха в една и съща вечер. Сега продуцентите решиха да ги разделят – единият ще продължи за още два сезона, като ще завърши в последния, а другият ще си остане недовършен. За съжаление, спрян е по-добрият.

Dark Matter няма да получи повече серии. Въпреки че рейтингите му не бяха високи (само 614 000 души са пускали телевизорите си средно на епизод), решението е изненадващо – Syfy изглеждаше сякаш има голямо доверие в продукцията и дори започна да излъчва сериал от типа „Зад кадър“, посветен на епизодите от трети сезон (After Dark). Доста по-слабо гледаемите 12 Monkeys (346 000) и Wynonna Earp (499 000) ще продължат и догодина. Така че в спирането има лека доза изненада, а фактът, че историята ще остане недовършена, прави феновете още по-разочаровани.

През последните години свикнахме телевизиите да завършват сериалите си дори да нямат висок рейтинг – обявяваха се последни сезони предварително, даваше се шанс на сценаристите да стигнат до финал. Дори ужасно скъпият и неизгоден за Netflix Sense8 получи последен епизод, макар и след натиск на феновете. Syfy сякаш също беше започнала да влиза в тази тенденция, но сега отново демонстрира решение, по-подходящо за едни други времена.

„Да кажа, че съм невероятно разочарован, би било твърде малко“, пише един от създателите на сериала, Джоузеф Малози, в блога си. „Ще запазя коментара си и ще отгворя на въпросите ви в следващ пост. Днес искам само да благодаря искрено на изключителния ми екип, прекрасния актьорски състав и на всички вас, невероятните фенове. Всички вие заслужавахте по-добро отношение“.

Killjoys от друга страна беше гледан от средно 13 000 души повече на епизод (по 627 000 души са пускали телевизорите си на Syfy, когато той се е излъчвал). Благодарение на тази миниатюрна разлика, той е подновен за два сезона. Трябва да се отбележи обаче, че той се представя по-добре сред по-младите зрители, които са и ключова демографска група за рекламодателите. Killjoys е подновен за два сезона накуп, като последният ще завърши историята.

„Това подновяване е привилегията, на която всеки творец се надява – шанс да планираш края на историята си с луксозната дължина от 20 епизода. Изключително съм благодарна на партньорите ни, които дават на екипа, състава и феновете ни тази невероятна възможност“, казва Мишел Ловрета, създателката и главната сценаристка на „Ловци на глави“.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Nedev88

Между другото, ако бяха направили един кросоувър щеше да е по-добре и за двата сериала.

Nedev88

Аз Първи много лесно го прежалих. Не ме дразнеше, но и не ми беше интересен. На мен Втора и андроида ми бяха най-интересни персонажи. Трети започнах да го харесвам в този сезон, докато Шести започна да ме дразни.

Жалко, че го спряха за сметка на сериал като Уинона Ърп ,който си крещи,че е аматьорщина. ШОК!

рин

Прав си, да наистина придаваше свежест и трудно го прежалих първи, да кажа, че не съм, но всъщност сценаристите не ти оставят избор… (не го прежалих, просто така си казах, за да мога да продължа да гледам сериала, и си казах, че махнат ли още 1 герой, сериала ще пропадне и точно това стана, махнаха цели 2ма и тн… проточиха нещата…)

Черните кораби ? Пълни са с черната материя – нали това е името на сериала… Онези летящи черни облаци, дето завладяват хората, Трети го бяха паразитнали по едно време… Чакаха бая време докато им тръгне плота на заглавието…

e01

Аз пък Първи не успях да преглътна, даваше известна свежест на сцените, и имаше забавни моменти при конфликтите между него и Трети. Петя и без нея не може, тя си е за баланс.
Съжалявам, обаче, че спират именно Дарк Матер а не Килджой, него просто не успях да го изтърпя и го захвърлих още на 5тия епизод.

Сега ми е терсене, не знам какви са тия черни кораби, с каква ли паплач са пълни 🙁

рин

Спойлери

Очаквано. 3ти сезон ми беше малко безличен. Истината е , че предателствата и приятелствата, цялата драма трябваше още втори сезон да привърши. От екип от 7 в 1ви сезон, 2ри и 3ти гледаме един разпаднал се екипаж с 2ма човека (Две и Три) едно лапе (5) и 1 андроид… целия замисъл на историята и презентацията не бе направена както трябва… Шести го махаха и връщаха в екипа постоянно, лазеше ми на нервите това, че накрая го и убиха (примерно, макар да се надявах просто да е отишъл временно в другото пространство и да го върнат, ако има 4ти сезон). Четири трябваше много много по-рано да се върне, а не чак във последна серия… Хората искаха да гледат един сплотен екип с малкия кораб, да мачка и да гази големите… Но не, ние нямахме такова нещо, Едно пък го убиха още в първи сезон… айде за него да си кажем, ядва се, ако е само той заминал си от оригиналните 7… те пък вкараха други герои във втори сезон да се опитат да запълнят дупката, айде махнаха ги, но… нямаше нужда от тях. Накрая вкараха двойници, но не, тези двойници отново бяха на Две и Три… Сериала бе недоизпипана работа с потенциал. Атмосферата си беше хубава, актьорите се ядваха, но до там. Няма за какво да съжаляваме, освен, че всъщност не се бяха справили добре сценаристите …
Чудех се, ако форматът на шоуто беше малко по друг, дали нямаше да се справят по добре.. да речем ако бяха по 24 епизода на сезон и действието бе малко по бързо… Реално сега щяхме да сме гледали къмту 80 епизода… Както бяха старите корабни формати, андромеда, стар трек и тн… Тука с години чакаме за нещо дребно… Да чакам аз да върнат Рую в екипажа не само от втори сезон още, но 1 година чакане + допълнителни месеци за излъчването на 3тия сеон, че и чак в последната серия… Истината е, че Killjoys макар и за мен една идея по зле, се справя много по-добре.

Миро

Страшно разочорование ….. нямам думи, за мен и двата сериала са еднакво добри, не мога да кажа, че са УАУ от към продукция и актьорска игра но са свежи и разпускащи…. изложиха се от SyFy този път…

Петър Атанасов

Именно това ми е най-странно – защо не дадоха и на двата по един сезон и готово – всички са доволни. И аз си помислих за връзки, но би било странно да се разиграват стотици хиляди долари на база шуробаджанащина. Възможно е решението да се озновава на криворазбрана маркетингова стратегия да се стремят към младите. Но определено телевизията си нанесе удар по репутацията и в бъдеще ще ми е много по-трудно да започвам нейни продукции.

Петя Ивайлова

Според мен е очевидно, че има вътрешен интерес – Тъмна материя е спрян за сметка на Килджойс (на базата на лични връзки и предпочитания?). Можеше и двата да получат по още един сезон и да приключват.