8 коментара
killjoysvsdarkmatter

Добре дошли обратно в тъмните векове

Syfy спря Dark Matter, въпреки клифхенгъра в края на трети сезон. Killjoys пък е подновен за четвърти и последен пети сезон.

Доскоро двата сериала „Тъмна материя“ и „Ловци на глави“ вървяха в комплект по Syfy – започнаха заедно и всяка година се излъчваха в една и съща вечер. Сега продуцентите решиха да ги разделят – единият ще продължи за още два сезона, като ще завърши в последния, а другият ще си остане недовършен. За съжаление, спрян е по-добрият.

Dark Matter няма да получи повече серии. Въпреки че рейтингите му не бяха високи (само 614 000 души са пускали телевизорите си средно на епизод), решението е изненадващо – Syfy изглеждаше сякаш има голямо доверие в продукцията и дори започна да излъчва сериал от типа „Зад кадър“, посветен на епизодите от трети сезон (After Dark). Доста по-слабо гледаемите 12 Monkeys (346 000) и Wynonna Earp (499 000) ще продължат и догодина. Така че в спирането има лека доза изненада, а фактът, че историята ще остане недовършена, прави феновете още по-разочаровани.

Изображение с име: dark matter

През последните години свикнахме телевизиите да завършват сериалите си дори да нямат висок рейтинг – обявяваха се последни сезони предварително, даваше се шанс на сценаристите да стигнат до финал. Дори ужасно скъпият и неизгоден за Netflix Sense8 получи последен епизод, макар и след натиск на феновете. Syfy сякаш също беше започнала да влиза в тази тенденция, но сега отново демонстрира решение, по-подходящо за едни други времена.

„Да кажа, че съм невероятно разочарован, би било твърде малко“, пише един от създателите на сериала, Джоузеф Малози, в блога си. „Ще запазя коментара си и ще отгворя на въпросите ви в следващ пост. Днес искам само да благодаря искрено на изключителния ми екип, прекрасния актьорски състав и на всички вас, невероятните фенове. Всички вие заслужавахте по-добро отношение“.

Изображение с име: killjoys

Killjoys от друга страна беше гледан от средно 13 000 души повече на епизод (по 627 000 души са пускали телевизорите си на Syfy, когато той се е излъчвал). Благодарение на тази миниатюрна разлика, той е подновен за два сезона. Трябва да се отбележи обаче, че той се представя по-добре сред по-младите зрители, които са и ключова демографска група за рекламодателите. Killjoys е подновен за два сезона накуп, като последният ще завърши историята.

„Това подновяване е привилегията, на която всеки творец се надява – шанс да планираш края на историята си с луксозната дължина от 20 епизода. Изключително съм благодарна на партньорите ни, които дават на екипа, състава и феновете ни тази невероятна възможност“, казва Мишел Ловрета, създателката и главната сценаристка на „Ловци на глави“.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата