Спряха и Blood Drive

Няма повече кръв за двигателите на този сериал.

Миналата седмица Syfy ни възмути като дръпна шалтера на Dark Matter. Оказа се, че причините там са чисто финансови – Syfy не е единственият продуцент на сериала и затова не може да го експлоатира достатъчно с цел печалба на пари. Това обяснява и защо други сериали с еднакви или по-лоши рейтинги бяха подновени.

Сред тях обаче не е Blood Drive. Шантавият сериал изненадващо си спечели немалко добри отзиви от критиците (повечето се отнасят до неочаквани обрати и свежа история), но така и не пасна на публиката. Малко над 830 000 зрители са гледали първия епизод по телевизията (което само по себе си не е слаб рейтинг за премиера по този канал), но за последната серия са се завърнали едва 364 000 души. Така „Кървав двигател“ се оказа най-слабата дебютираща продукция на телевизията за тази година, след Hunters. Дори Aftermath е гледан от над 100 000 души повече средно на епизод, и то с повече зрители за последната, отколкото за първата серия.

Blood Drive се развиваше в антиутопично далечно бъдеще, в което голямо земетресение е разделило САЩ на две по коритото на река Мисисипи. Пукнатината е експлоатирана за ресурси от голяма корпорация, която овладява американските политика, общество и икономика и продължава да нанася сериозни вреди на околната среда, заради които водата и бензинът намалавят. Нова принуждава хората да зареждат колите си с кръв. Полицаят Артър Бейли е принуден да си партнира с Грейс Д`Аргенто, за да участва в смъртоносна надпревара, организирана от таен служител на корпорацията. В течение на сезона се разкриват личните истории на двамата протагонисти и начинът, по който мега корпорацията ги е прецакала.

Тъжната новина е обявена от Джеймс Роланд, създателят на сериала. В пост в своя блог той обяснява, че не се сърди на Syfy и се извинява за незавършените сюжетни линии в последния епизод. „Винаги сме планирали да има втори сезон, но сега, когато бъдещето на сериала е несигурно, финалните сцени изглеждат много по-… финални“, пише той. Въпреки неприятното развитие на нещата, Роланд остава „предпазливо оптимистичен, че има още история за разказване в този свят. NBC държи правата и когато му дойде времето, ще им представя няколко идеи, за да видим какво мислят“.

С други думи, „Кървав двигател“ е мъртъв и едва ли някой някога ще продуцира нещо повече от него.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Не знам да има нещо, което да не съм гледал 🙂 С бруталищата в тази черна антиутопия, както е направена историята, дали може да има добър край, като всички са откачени там и не са добре с мозъка? 🙂 Може да се каже, че има завършек, с някой и друг въпрос, който да мъчи някой зрител, но тя такава е историята, че няма нужда да се продължава и може да се каже, че е завършена, сега проблема, е, че сериала не е за всеки. Със сигурност иновативен и донякъде се представяше добре за жанра, но към последните епизоди взе да писва от едно и също, и наистина няма нужда от продължение. Сериала бих казъл е по-скоро +18, тъй като от 40 мин поне 25 мин постояно се колят и бесят и хвърчат тонове кръв на екрана… Даже си мисля, че ако беше в 10 епизода, щеше да е по-добре, но… Гледай, ако можеш да изтърпиш първите 4-5 епизода, няма да имаш проблеми с последните 6-7 … Сериала ми напомни на играта Fallout, може би една от причините поради които го изгледах …

Петър Атанасов

Ти гледал ли си го? Финалът отворен ли е или историята си е завършена? Самият сериал струва ли си?

рин

Е, няма нужда от повече сезони. Спряха… все едно са му трябвали… е не му трябват. 🙂