3 коментара
blood-drive t

Спряха и Blood Drive

Няма повече кръв за двигателите на този сериал.

Миналата седмица Syfy ни възмути като дръпна шалтера на Dark Matter. Оказа се, че причините там са чисто финансови – Syfy не е единственият продуцент на сериала и затова не може да го експлоатира достатъчно с цел печалба на пари. Това обяснява и защо други сериали с еднакви или по-лоши рейтинги бяха подновени.

Изображение с име: blood-driveСред тях обаче не е Blood Drive. Шантавият сериал изненадващо си спечели немалко добри отзиви от критиците (повечето се отнасят до неочаквани обрати и свежа история), но така и не пасна на публиката. Малко над 830 000 зрители са гледали първия епизод по телевизията (което само по себе си не е слаб рейтинг за премиера по този канал), но за последната серия са се завърнали едва 364 000 души. Така „Кървав двигател“ се оказа най-слабата дебютираща продукция на телевизията за тази година, след Hunters. Дори Aftermath е гледан от над 100 000 души повече средно на епизод, и то с повече зрители за последната, отколкото за първата серия.

Blood Drive се развиваше в антиутопично далечно бъдеще, в което голямо земетресение е разделило САЩ на две по коритото на река Мисисипи. Пукнатината е експлоатирана за ресурси от голяма корпорация, която овладява американските политика, общество и икономика и продължава да нанася сериозни вреди на околната среда, заради които водата и бензинът намалавят. Нова принуждава хората да зареждат колите си с кръв. Полицаят Артър Бейли е принуден да си партнира с Грейс Д`Аргенто, за да участва в смъртоносна надпревара, организирана от таен служител на корпорацията. В течение на сезона се разкриват личните истории на двамата протагонисти и начинът, по който мега корпорацията ги е прецакала.

Тъжната новина е обявена от Джеймс Роланд, създателят на сериала. В пост в своя блог той обяснява, че не се сърди на Syfy и се извинява за незавършените сюжетни линии в последния епизод. „Винаги сме планирали да има втори сезон, но сега, когато бъдещето на сериала е несигурно, финалните сцени изглеждат много по-… финални“, пише той. Въпреки неприятното развитие на нещата, Роланд остава „предпазливо оптимистичен, че има още история за разказване в този свят. NBC държи правата и когато му дойде времето, ще им представя няколко идеи, за да видим какво мислят“.

С други думи, „Кървав двигател“ е мъртъв и едва ли някой някога ще продуцира нещо повече от него.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата