3 коментара
sw egmont

Готви се изобилие от Междузвездни войни в близкото бъдеще

Чакат ни нова поредица от филми от сценаристите на „Игра на тронове“ и нови сериали

Изображение с име: benioffweisslargeПреди време от Дисни обявиха, че възлагат на Раян Джонсън да прави нова трилогия от филми във вселената на „Междузвездни войни“. Джонсън донякъде разедини феновете със своя сценарий за „Последните джедаи“, но като цяло си спечели доста добри отзиви от критиците, а и приходите на филма не са никак малки. От първата вълна филми, обявена още със закупуването на Лукасфилм, вече сме минали половината – 2 епизода от основната сага и един самостоятелен филм. Предстои ни „Соло: История от Междузвездни войни“, Епизод ІХ и третият самостоятелен филм, който вероятно ще бъде за Оби Уан Кеноби.

Днес научихме, че след тези три филма, освен трилогията на Раян Джонсън, ще ни чака и още една – Star Wars поредица на Дан Вайс и Дейвид Бениоф. Двамата са известни като сценаристите на хитовия сериал „Игра на тронове“. Продукцията ще започне през 2019 г., когато ще излезе и последният сезон на Game of Thrones, с което ангажиментът на двамата творци към HBO ще приключи. Принципно, имаше уговорка да им се даде нов проект, сериала Confederate, но тъй като дори само идеята за него изправи мнозина на нокти, а в тази сделка има много повече пари и потенциал за слава, Confederate вероятно ще отпадне. Почитателите на кървищата и секса в „Игра на тронове“ не бива да се радват твърде много на новината – едва ли тази свобода ще бъде допусната до „Междузвездни войни“ – франчайз за всички възрасти. Предполага се, че поредиците на Джонсън и Вайс и Бениоф ще бъдат отделни една от друга, както и от сагата на семейство Скайуокър.

Междувременно, телевизиите няма да останат по-назад. Тази година приключва сериалът Star Wars Rebels, но историите от вселената за малкия екран тепърва започват. Вече беше обявено, че ще има игрален сериал още догодина, когато Дисни пуснат своята онлайн платформа, конкурираща Нетфликс. Сега се оказва, че се разработват не един, а няколко проекта. Поне един от тях ще е анимационен, като целта му е да замени „Бунтовници“ в програмата на Disney XD. Какви точно са другите – още не се знае, но е сигурно, че Дисни няма да се ограничават.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата