mary-poppins-18

Мери Попинс се завръща

Дисни отново ще се погрижи за развлечението на децата ви.

Всички знаем коя е Мери Попинс, нали? Не, не Йондо от „Пазители на галактиката“, истинската. Отдавна не сме я виждали, но наближава часът, в който летящата с чадъра си жена ще се завърне. Заслугата е на режисьора Роб Маршал („Вдън горите“) и сценариста Дейвид Магий („Животът на Пи“), които ще направят директно продължение на филма „Мери Попинс“ от 1964 г. (сниман по книгата „Мери Попинс“ на П. Л. Травърс).

Въпреки че излиза 54 години след стария филм, историята ще се развива 25 години след събитията в него. Както заглавието директно казва –  Мери Попинс се завръща години по-късно, за да помогне с отглеждането на децата на Майкъл, след като той преживява тежка загуба.

Емили Блънт ще се превъплъти в емблематичния образ, а във филма ще участват също Лин-Мануел Миранда, Мерил Стрийп, Бен Уишоу и Емили Мортимър. Завръща се в ролята си на Доус Джуниър актьорът Дик Ван Дайк.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Mary Poppins Returns се описва като „разширение“ на оригиналните филм и книга. През 2016 г. Роб Маршал казва, че ще заеме елементи от всички седем продължения на книгите от Травърс, последното от които е публикувано през 1988 г., 8 години преди кончината на писателя. Маршал вярва, че поредицата „Мери Попинс“ е била „Хари Потър“-ът на своето време и е важно да се направи не първата книга наново, а продължение, което да уважи следващите части, които не са пресъздавани на голям екран.

„Мери Попинс се завръща“ излиза на 28 декември 2018.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата