ivanov-nenov-premiera

Два нови БГ-сборника с премиера

Авторите Благой Д. Иванов и Александър Ненов ще представят новите си сборници с фантастични разкази на съвместна премиера на 20 април.

Звездите изгряват с настъпването на нощта!

По земята бродят страшилища, докато из небето летят инопланетяни. Вместо да се плашите или шокирате обаче, можете да се присъедините към всички тях – на специално парти по случай една необичайна, култова и двойна книжна премиера: сборниците „Трансформации“ на Благой Д. Иванов и „Да мечтаеш отвъд“ на Александър Ненов ще ви предложат жанров фюжън от хорър и фантастика с щипка бохемско настроение.

Заповядайте на 20 април в клуб „Терминал 1“ от 19 ч., където ще имате възможност за близка среща с бонвиваните Иванов и Ненов, които няма да се дърпат за снимки, автографи и наздравици, готови да си поговорят с феновете и да обменят ДНК с фенките.

Изображение с име: transformaciiМладо семейство се наслаждава на пикник сред природата, когато едно от децата им прави грешката да се позабавлява със случайно открит мравуняк… Сприхав детектив подлага на кръстосан разпит мистериозен непознат и в процеса на разговора научава ужасяваща истина, която може да му коства живота… Любител градинар изравя в задния си двор древен артефакт, криещ зловеща сила, която моментално го обсебва… Безпощаден ловец на ликантропи побеждава в кървава схватка смъртоносен враг на прекалено висока цена… В разгара на зомби апокалипсис един мъж прибягва до отчаяна мярка, за да не бъде изяден жив…

Пригответе се за двайсет незабравими тръпки, които разкриват трансформациите на хора, места и събития в сблъсък с необяснимото. Тук ще откриете корпоративни злодеи, сюрреалистични съновидения и космически колонии, подходящо описани както с думи, така и с илюстрации, а след последната страница ви обещаваме ярки спомени, които неизменно гарантират натрапчиви кошмари.

Изображение с име: da-mechtaesh-otvydПредставяме ви сборник с разкази, който ще ви провокира да надскочите границите на възможното в съзнанието ви. Този път авторът използва кратката форма, за да разкаже 19 истории, всяка от които пренася читателя през различни измерения – на времето и пространството, на голямата любов, на метафизичното. За разлика от „Летящата планета“, където основната част от действието се развива на нова планета, в „Да мечтаеш отвъд“ героите са обикновени хора, които живеят на Земята. Това обаче не им пречи да живеят необикновен живот, дори само в собственото си необятно въображение. Точно на това ни учи сборникът – невъзможно е само това, което не е оживяло в съзнанието ни.

Авторът – серийният интернет предприемач Александър Ненов – доказва с всеки свой следващ проект, че непостижимото е само ограничение в ума ни. След три успешни книги в областта на интернет предприемачеството той издава успешния фантастичен роман „Летящата планета“. Никой не подозираше, че бизнес ориентиран мозък може да говори така пленително за Космоса, бъдещето на Земята и любовта в различните ѝ проявления. Е, оказва се, че книгата се харесва на широка аудитория читатели и Александър Ненов е готов да ги изненада с нещо различно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата