vyzkreseniq tt

Излиза нов сборник с ужаси от бележити български автори

Сборникът „Възкресения“ е съставен от Благой Д. Иванов и включва някои от най-изявените съвременни автори на литература на ужасите. Предстои му и премиера в София.

Изображение с име: vyzkreseniqПреди няколко дни във фейсбук няколко от авторите в сборника „Възкресения“ се похвалиха за предстоящото му излизане. Той все още е на етап предварителни поръчки, но вече се продава доста добре и явно ще развълнува родния пазар. И нищо чудно, предвид, че в него са събрани някои от най-обичаните съвременни автори на ужаси, фентъзи и фантастика в България.

Естествено, книгата ще има и официална премиера, на която повечето автори ще присъстват лично и ще раздават автографи. Тя ще се състои на 25 април от 19:00 ч. в клуб DOM.

Вярвате ли във втория шанс?

Алчни корпорации, които предлагат скъпи услуги за удължаване на живота, злокобни и опасни вещерски ритуали, чрез които се свързваме с отвъдното, неочаквано наследство, което ще промени живота ни завинаги… Пригответе се за дванайсет вълнуващи литературни приключения, обединени от един-единствен мотив: възкресението.

Възкресението е символ на спасение. На духовно пречистване и нетленност.

Ала някои възкресения ни запращат към непознати и мрачни места, тласкат ни към забранено познание и водят до ужасяващи и непоправими последици. В тази книга ще откриете историите на дванайсет талантливи автори, които споделят обичта си към фантазията, но предлагат съвсем различни интерпретации за една от най-големите мистерии на живота… или смъртта. Между злободневното и фантастичното, красивото и гротескното, забавното, драматичното и страшното, между цялата палитра от емоции се надяваме да възкресим интереса, любопитството и вълнението на българския читател към добрия разказ.

„Възкресения“ е ярък и въздействащ калейдоскоп, чрез който ще съзрете и опознаете многото лица на съвременната българска жанрова проза – в компанията на Мария Пеева, Александър Ненов, Васил Попов, Елена Павлова, Емил Минчев, Цветина Цолова, Милен Хальов, Андрей Велков, Марин Трошанов, Богдан Русев, Димитър Цолов и Благой Д. Иванов.

Издател са Orange Books.