scd2

Санта Кларита продължава кървавата диета

„Диета по американски“ ще има трети сезон.

Изображение с име: santa clarita diet cNetflix не се справят с всичките си проекти напоследък, но пък като им тръгне – им тръгва. Такъв е случаят със сериала Santa Clarita Diet, който постигна успех и с втория си сезон. Тазгодишните епизоди отново бяха харесани от критиците, а явно са привлекли и достатъчно зрителски интерес. Логично идва подновяването за трети сезон.

Новината е добра за феновете, тъй като втори сезон завършва с клифхенгър. Това означава, че сценаристите или са очаквали подновяване и без друго, или са склонни да правят много смели рискове. Разбира се, досега Netflix не е прекратявал свой проект с клифхенгър, като единственият им опит да го направят – със Sense8 – беше неуспешен, тъй като негодуванието на феновете все пак му донесе поръчка за един допълнителен двоен епизод, с който да се завърши историята. Така че дори и поръчката за трети сезон да не е била сигурна, сценаристите едва ли са се притеснявали много от възможността за преждевременен край на историята им.

Част от успеха на сериала се крие във факта, че комедията и абсурдът се приемат радушно, но без да се минава към пародия. Също така, въпреки странните обрати, героите остават сравнително приземени и с добре написан диалог.

Трети сезон на „Диета по американски“ ще излезе догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата