timeless

Fear the Walking Dead подновен за пети сезон, Timeless ще бъде завършен

Добри новини на телевизионния фронт.

Втората половина от четвърти сезон на Fear the Walking Dead скоро ще започне да се излъчва (след две седмици), но ние можем да сме спокойни още отсега – тя ще продължи и в пети сезон. Така освежените екип и актьорски състав ще имат още възможности да се докажат и да задържат зрителите пред екрана.

Рейтингите на четвърти сезон до момента са повече от добри – първите осем епизода се представиха с 14% по-добре от обичайното за трети сезон, с което се прекратява и големия спад, който Fear отбелязваше миналата и по-миналата година (аудиторията се свиваше с по около 50% на сезон). Нещо повече, това е напук на драстично спадащите рейтинги на сериала-майка, „Живите мъртви“, който все още се представя по-добре, но с над една трета напуснали зрители за осми сезон до момента. Така или иначе, двата сериала са на върха на таблицата с продукциите на телевизията и случващото се сега е напълно логично.

Изображение с име: Fear-the-Walking-Dead

И докато подновяването на „Пази се от живите мъртви“ не изненадва никого, новината, че все пак ще има завършек на спрения сериал „Без време“ кара феновете му звучно да си отдъхнат с истинско облекчение. Дълго време изглеждаше сякаш историята ще остане недовършена, но сега NBC официално потвърждават, че ще направят един двучасов телевизионен филм, с който да доставят дългоочаквания финал. С час и 20 минути екранно време на разположение, сценаристите ще трябва да разрешат клифхенгъра от края на втори сезон, да дадат възможност на бъдещите Люси и Уаят да спасят Руфъс и да победят веднъж за винаги Ритенхаус, както и да стигнат до кулминация на натрупаното романтично напрежение между Люси и Уаят. Ако успеят да се справят с тези предизвикателства, то завършекът ще бъде идеален.

Самите Ерик Крипке и Шон Раян (създатели и главни сценаристи на сериала) са се похвалили с новината: „Въпреки че ни се ще да бяхме направили още дузина сезони на Timeless, това е следващата най-добра възможност. Ще извадим лодката за още една врътка и ще завършим нашата история. Студиото, телевизията, екипът и актьорският състав правят това поради една единствена причина – феновете. Защото те го заслужават. Защото те го направиха възможно и ние им благодарим за страстта, подкрепата и хеликоптерите“. Наистина, постигането на финален епизод не е лесна работа, особено когато сериалът ти е бил спиран два пъти. Вероятно епизодът ще бъде излъчен в края на ноември или около коледа.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата