2 коментара
fear-the-walking-dead

Black Lightning завършва, Fear the Walking Dead – подновен

Четвърти сезон на „Черната светкавица“ ще бъде последен за сериала, а „Пази се от живите мъртви“ успешно ще продължи за седма година.

Изображение с име: black lightningВреме беше вселената на „Стрелата“ по CW да започне да залязва. С цели 6 успоредно течащи сериала, вплетени в себе си (плюс два уебсериала, предстоящия „Супермен и Лоис“ и всичките препратки и кратки пресичания към продукции като „Старгърл“, „Луцифер“, старият „Светкавицата“, „Смолвил“ и др.), но и спадащото им качество, няма как успехът да продължи вечно. След като „Стрелата“ завърши тази година а и беше обявено, че „Супергърл“ ще завърши с шести сезон, още един сериал пада жертва – Black Lightning. Предстоящият му четвърти сезон ще завърши историята на чернокожото супергеройско семейство. Хубавото е, че е предвиден достоен финал за важния от социална гледна точка сериал, а един от епизодите му ще бъде пилотен епизод за потенциално разклонение с фокус върху Пейнкилър. Работи се и по друга потенциална добавка към тази вселена – „Момичето-чудо“, но там нещата все още са на ранен етап и няма нищо конкретно. От сериалите във вселената на „Стрелата“ засега продължават в по-дългосрочен план „Светкавицата“, „Легендите на утрешния ден“ и „Батуоман“ (с нова актриса в главната роля, след като Руби Роуз се раздели с екипа).

Междувременно, другата голяма телевизионна вселена се развива с по-малко на брой сериали, но с повече сезони. След като стана известно, че „Живите мъртви“ ще завърши с удължен 11-ти сезон, а Дарил и Карол ще оглавят сериал-разклонение, първият спин-оф, Fear the Walking Dead беше подновен за седми сезон. При него наскоро беше излъчена първата половина от шести сезон, а втората тепърва предстои. Отсега обаче знаем, че ще има и още поне 16 епизода. Интересното е, че това смело и ранно решение идва на фона на падащи рейтинги. Първи сезон на „Пази се от живите мъртви“ беше гледан от 7,6 милиона души, докато за шести сезон до момента данните показват средна гледаемост от 1,3 милиона души – неколкократен спад. През последните години обаче публиката остава по-запазена, като спадът между тази и миналата година е само 10%, доста по-малко от този при сериала-майка „Живите мъртви“. Също така, представянето е много по-силно отколкото при новия тийн-зомби сериал „Живите мъртви: Свят отвъд“, който е гледан от едва 881 000 души на епизод.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата