chucky

Сериал и нов филм с Чъки

Франчайзът по „Детска игра“ (1998) устоява на времето.

Кой не знае Чъки, кой не е чувал за него? Куклата-убиец от филма „Детска игра“, излязъл преди 30 години, е по-жива от всякога!

През 2013 г. поредицата беше възобновена с „Проклятието на Чъки“, а миналата година видяхме седмия филм – „Култът на Чъки“. И двата бяха доста свежи и приятни за бюджета си, с което доказаха, че франчайзът още може да има светло бъдеще. Оказва се, че такова ще има, и то на два фронта.

Единият е телевизионният – преди две седмици обявиха, че ще правят сериал с Чъки. Новината дойде от създателя на култовия образ, Дон Манчини. За съжаление, той не е обявил детайли за проекта и не става ясно дали той ще продължи клифхенгъра от седмия филм или ще рестартира цялата поредица. В различни интервюта е давал индикации и за двете, въпреки че е по-вероятно да продължи историята на Ника (Фиона Дуриф) и Тифани (Дженифър Тили). Не се знае и колко епизода ще се правят (говори се за 8, но е рано да сме сигурни), нито кой ще инвестира. Известно е обаче, че той подготвя нещата още от февруари насам и инициативата му явно скоро ще се увенчи с успех.

https://www.youtube.com/watch?v=1tPN3ckPTVc

Другият фронт е филмовият, който ще се развива независимо от сериала. Готви се римейк на „Детска игра“ – филм, в който MGM ще опита да пренаправи поредицата. Сюжетът му ще се развива в наши дни и ще разказва за група деца, заплашени от нова, технологично напреднала кукла-убиец. Още не е сигурно дали тя ще се казва Чъки – продуцентите размишляват дали е добра идея името да се запази, за да не се размива брандът, или да се смени, за да се отличи от познатия на старото поколение Chucky. Режисьор ще бъде Ларс Клевберг („Полароид“), а сценарист – Тайлър Бъртън Смит (King Fury).

Въпреки че обикновено наличието на сериал изключва наличието на филми и обратното, тук нещата са подобни на ситуацията при „Стар Трек“. MGM държи правата за първия филм от поредицата, „Детска игра“, а Universal – върху продълженията. Така и двете компании могат да си правят римейкове и продължения, колкото си искат. Фактът, че MGM се завръща към франчайза, въпреки че той е продължава да е активен в Юнивърсал, само доказва потенциала му за дългосрочно цветущо здраве.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата